EUROLYGA 2023

L. Jamesas išplėšė pergalę numojęs ranka į D. Blatto nurodymą

Kaip iš Holivudo filmo LeBronas Jamesas praėjusią naktį sugavo kamuolį, atšoko į aikštę kampą, švystelėjo dvitaškį per rankas ir tapo „Cleveland Cavaliers“ herojumi – jo komanda 86:84 su sirena palaužė „Chicago Bulls“ ir išlygino NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos pusfinalio serijos rezultatą 2:2.

Herojiška „Cavaliers“ rungtynių pabaiga kartu buvo ir chaotiška.<br>AP nuotr.
Herojiška „Cavaliers“ rungtynių pabaiga kartu buvo ir chaotiška.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:29 AM

Įdomiausia, kad L.Jamesas „Cavaliers“ herojumi tapo visai netyčia. Pagal nubraižytą trenerio Davido Blatto derinį, puolėjas turėjo išmesti kamuolį iš užribio.

Tačiau NBA superžvaigždė numojo ranka į Europos krepšinio guru ir viską pasiėmė į savo rankas.

Metimas pasiekė tikslą, todėl nugalėtojas neteisiamas.

„Jei atvirai, aš sugadinau derinį. Pasakiau treneriui: duokite man kamuolį. Žinojau – arba žaisime pratęsimą, arba aš išplėšiu komandai pergalę“, – sakė L.Jamesas.

Kai D.Blattas per rungtynių pauzę nurodė jam išmesti kamuolį iš užribio, 25 taškus pelnęs, 14 kamuolių atkovojęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs amerikietis užprotestavo trenerio sprendimą.

„Pasakiau treneriui, kad jokiu būdu neišmesiu kamuolio iš užribio, nebent iš ten mesčiau į krepšį. Todėl tegul geriau kažkas kitas išmeta kamuolį ir visi traukiasi man iš kelio“, – atviravo LeBronas.

Paskutinė „Cavaliers“ ataka buvo chaotiška. Dar prieš išsimetant kamuolį iš po „Cavaliers“ krepšio, netrukus po to, kai Derrickas Rose‘as išlygino rezultatą 84:84, D.Blattas net įžengė į aikštę prašydamas minutės pertraukėlės, nors Klivlando komanda jų nebeturėjo.

Pagal taisykles, „Cavaliers“ turėjo būti nubausti technine pražanga. Paskutinę akimirką vyriausiąjį trenerį iš aikštelės ištempė asistentas.

„Vos nesumoviau rungtynių“, – po to spaudos konferencijoje prisipažino D.Blattas.

Beje, kol po L.Jameso prasiveržimo teisėjai aiškinosi, kiek laiko liko „Cavaliers“ atakai, Klivlando komanda sugebėjo pasinaudoti proga ir pauzę išnaudojo kaip minutės pertraukėlę.

Būtent jos metu LeBronas atmetė D.Blatto derinį ir pats prisiėmė atsakomybę už lemiamą metimą. O arbitrai nusprendė, kad „Cavaliers“ atakai liko ne 0,7, o 1,5 sek.

Tiek L.Jamesui užteko tapti mačo herojumi.

Po šio epizodo kilo nemažai klaustukų.

Pavyzdžiui, kokio velnio D.Blattas norėjo patikėti lemiamą metimą skirti ne NBA superžvaigždei.

Be to, „Cavaliers“ ir D.Blatto kritikams LeBrono elgesys davė papildomo peno kritikams skalpuoti strategą už autoriteto stygių „LeBrono komandoje“.

Kad ir kaip bebūtų, šis L.Jameso metimas greičiausiai išgelbėjo sezoną. Vėlgi, nugalėtojai neteisiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.