EUROLYGA 2023

Į mūšį su „Neptūnu“ vilniečius veda ne keršto, o aukso siekis

„Lietuvos rytas“ prieš pusfinalį su „Neptūnu“ kratosi favorito etiketės.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos rytas“ prieš pusfinalį su „Neptūnu“ kratosi favorito etiketės.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 12, 2015, 7:48 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:09 AM

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola antradienį švenčia 44-ąjį gimtadienį, tačiau argentiniečio veide šventinės nuotaikos nesimatė. Tik pasiruošimas LKL pusfinaliui su varžovu, kuris pernai išstūmė vilniečius iš LKL finalininkų ložės.

• LKL pusfinalio serija iki trijų pergalių tarp „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ startuos jau ketvirtadienį Vilniuje (18 val. 30 min.).

„Lietuvos rytas“ praėjusį sezoną pirmą kartą per 15 metų liko už finalo borto. Į jį prasibrovė būtent visus nustebinęs „Neptūnas“. 

Tiesa, tada „Lietuvos rytą“ už didžiojo vakarėlio durų paliko Kauno „Žalgiris“, dramatiškai laimėjęs pusfinalio seriją 2:1.

„Nebūtinai galime kalbėti apie praėjusį sezoną. Kiekvieno žaidėjo širdyje yra noras pasiekti tą aukščiausią laiptelį. Aišku, iki jo dar nemažai žingsnių. Pradėsime su „Neptūnu“ ir žingsnis po žingsnio bandysime kilti aukštyn“, – paklaustas apie vilniečių mintis apie kerštą, sakė Mindaugas Lukauskis, pernai „Lietuvos rytui“ nusileidęs mažajame finale kaip „Prienų“ žaidėjas.

Iš pernykštės sudėties „Lietuvos ryto“ komandoje liko tik trys žaidėjai – Martynas Gecevičius, Antanas Kavaliauskas ir Gediminas Orelikas.

Kratosi favoritų statuso

Nepaisant to, kad „Lietuvos rytas“ liko už „Neptūno“ nugarų, būsimoje pusfinalio serijoje favorito etiketė klijuojama sostinės komandai.

Be abejo, „Lietuvos ryto“ strategas M.Nicola kratosi tokio statuso

„Ką manau apie prognozę laimėti seriją 3:0? – žurnalisto net perklausė treneris. – Negalvoju nei apie 3:0, 3:1, 5:0 ar 5:1. Galvoju tik apie pergalę pirmajame mače. O tada galvosime apie kitas rungtynes. Galvodami kitaip negerbtume varžovų. „Neptūnas“ žaidė Eurolygoje, todėl lengva nebus.“

„Neptūnas“ žaidė Eurolygoje ir tai darė taip kovingai, kad vos neprasmuko į „Top 16“ etapą. Tačiau pasitraukęs iš prestižinio turnyro Klaipėdos klubas užplaukė ant seklumos ir LKL reguliariajame sezone finišavo per 8 rungtynes pralaimėdamas keturis mačus.

Kita vertus, atkrintamosios varžybos yra visai kitas žvėris.

„Sunku visiems. Sezonas ilgas, todėl sudėtinga išlaikyti formą. Bet tai – atkrintamosios, LKL pusfinalis, todėl tikiu, kad „Neptūnas“ bus pasiruošęs“, – teigė M.Nicola.

„Klaipėdiečiai po truputį lipo aukštyn ir manau, kad jau išsisprendė savo problemas. Pastaruoju metu jie rodo neblogą žaidimą“, – antrino M.Lukauskis.

Apynasris metikams

„Neptūno“ žaidimas grindžiamas tritaškiais. Pasikinkę taiklių tritaškių bangą klaipėdiečiai šį sezoną jau buvo paguldę ir „Lietuvos rytą“, ir „Žalgirį“, ir Vitorijos „Laboral Kutxa“.

„Viskas prasidės nuo gynybos. „Neptūno“ puolimo pamatai pastatyti ant tritaškių. Jie suteikia komandai energijos. Turėsime tai stabdyti ir visą dėmesį sutelkti gynybai“, – sakė M.Nicola.

Kita vertus, klaipėdiečių taikiklis iš toli kol kas užsikirtęs. LKL ketvirtfinalio serijoje su Alytaus „Dzūkija“ Kazio Maksvyčio toliašaudė artilerija tritaškius pataikė tik 27,5 proc. tikslumu.

Tiesa, M.Nicola jau savo kailiu kovo mėnesį Klaipėdoje buvo patyręs smeigiančių tritaškių keliamą skausmą, kai 43 proc. tikslumu iš toli atakavęs „Neptūnas“ buvo palaužtas tik po paskutinio Mike‘o Moserio metimo su sirena.

„Manau, kad abiejų komandų šansai – vienodi“, – pridūrė M.Lukauskis.

Naujas veidas

„Lietuvos ryto“ treniruotėse antradienio vakarą plušėjo aukštaūgis Antanas Udras.

Krepšininkas jau ne pirmą kartą šį sezoną buvo pakviestas prisijungti prie ekipos treniruočių ir užkamšyti aukštaūgių rotacijoje paliktas skyles.

Anksčiau „Lietuvos ryto“ treniruočių procesą trikdė Antano Kavaliausko ir Kšyštofo Lavrinovičiaus traumos, o šį kartą savaitgalį ligoninėje dėl viruso gulėjo Mike‘as Moseris.

22 metų 203 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną žaidė NKL, Vilniaus „Perle“, ir buvo pripažintas naudingiausiu lygos žaidėju.

Per vienerias rungtynes jis rinko 18,3 taško ir atkovojo 9,5 kamuolio.

„Turėjome problemėlių dėl traumų, todėl pasikvietėme jį į treniruotes. Antanas įnešė energijos ir palaikė produktyvų treniruočių ritmą“, – sakė M.Nicola.

Kai į rikiuotę grįžo M.Moseris, A.Udro paslaugų M.Nicolai nebeprireiks.

Pastaruoju metu nė vienas „Lietuvos ryto“ krepšininkas rimtesnėmis sveikatos problemomis nesiskundžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.