EUROLYGA 2023

Laimingų skaičių apipintas G.Orelikas Klaipėdoje rezervų neieško

14-oji mėnesio diena, 14-asis numeris ant marškinėlių, 14 pelnytų taškų. Toks magiškas sutapimas lydėjo „Lietuvos ryto“ puolėją Gediminą Oreliką per pirmąsias LKL pusfinalio rungtynes Vilniuje su „Neptūnu“.

G.Orelikas pirmosiose rungtynėse su „Neptūnu“ buvo vienas pergalės kalvių.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Orelikas pirmosiose rungtynėse su „Neptūnu“ buvo vienas pergalės kalvių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-18 16:08, atnaujinta 2017-11-28 04:18

„Taip, 14 yra mano mėgiamiausias skaičius, – linktelėjo krepšininkas šiandien po rytinio pamėtymo Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, kur vakare vyks antrasis pusfinalio mačas. – Gyvenu 14-ame aukšte, požeminio parkingo vieta name – irgi 14-ta. Dabar daug kur man pritampa tas 14“.

LKL čempionate vidutiniškai 14,3 tšk. pelnantis G.Orelikas yra rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ ekipoje ir šiandien jo taškai svečiams bus labai reikalingi kovojant serijoje iki 3 pergalių.

– Gediminai, pirmas rungtynes laimėjote pakankamai įtikinamai – 88:79. Bet galutinis rezultatas neatspindi, kad priekyje ilgai buvo „Neptūnas“. Kokias išvadas padarėte? lrytas.lt paklausė G.Oreliko.

– Tikrai, Vilniuje buvo sunku, nes daug laiko turėjome juos vytis. Privalome gintis agresyviau, labiau spausti. Šiandien stengsimės taip žaisti nuo pat pradžių, kad iškart atsidurtume priekyje.

– Klaipėdos komanda pirmajame mače pelnė net 16 lengvų taškų, pasinaudojusi neapdairiu „Lietuvos ryto“ žaidimu. Kuo tai paaiškintumėte?

– Manyčiau, koncentracija. Buvo situacijų, kai laiku neprasižengėme, nesustabdėme greito puolimo.

– Kokias išskirtumėte „Neptūno“ stipriąsias puses?

– Būtent greitą puolimą ir tolimus metimus. Taip žaisdami jie gerai atrodė ir Eurolygoje.

– Tarp pirmo ir antro mačo buvo trijų dienų pertrauka, o trečia dvikova – jau poryt. Kuriai komandai nepalankiau, kad poilsiui liks tik viena diena?

– Aš manau, kad „Neptūnui“, nes jų rytoj ar trečiadienio ryte dar laukia kelionė į Vilnių. O mes jau šįvakar būsime namuose, pasitreniruosime ir žaisime savo salėje.

– Kokių nepanaudotų rezervų „Lietuvos rytas“ turi pusfinalio serijos tęsiniui?

– Nereikia ieškoti kažkokių ypatingų rezervų – svarbiausia komandinis žaidimas. Jei kaip komanda ir ginsimės, ir pulsime, viskas turėtų būti super.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.