EUROLYGA 2023

M. Nicola liejo apmaudą: „Įteikėme jiems dovaną“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola vykdamas į Klaipėdą tikėjosi kitokio rezultato. Jo treniruojami vilniečiai antrosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynėse po pratęsimo 101:107 nusileido „Neptūno“ krepšininkams, o serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus 1:1.

M.Nicolos neguodė ir puikus Gedimino Oreliko pasirodymas.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
M.Nicolos neguodė ir puikus Gedimino Oreliko pasirodymas.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 18, 2015, 10:16 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 3:01 AM

„Sunku kalbėti apie rungtynes, juk visi matėte. Turėjome iniciatyvą savo rankose, bet įteikėme jiems dovaną. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje pirmavome 5 taškais, bet leidome iš toli mesti Deividui Gailiui.

Manau, taip yra dėl koncentracijos stokos. Mes stengiamės, sunkiai dirbame, kovojame. Tačiau turime būti stiprūs psichologiškai svarbiausiais rungtynių momentais.

Neturėjome leisti jiems išplėšti pratęsimo. Sunku, kai laiminėji, bet neišlaikai persvaros, o jie sugrįžta su nauja energija ir pradeda tikėti. Jų sugrįžimas mus nusmukdė psichologiškai“, – po rungtynių sakė M.Nicola.

Jo neguodė ir puikus Gedimino Oreliko pasirodymas. Puolėjas pelnė 27 taškus ir sumetė 5 tritaškius iš 7.

„Jis yra geras žaidėjas, geras metikas. Bet mes pralaimėjome. Jis gali įmesti ir 50 taškų, bet jei pralaimėsime – gerai nebus niekam“, – sakė jis.

„Lietuvos ryto“ gynėjas Mindaugas Lukauskis akcentavo, kad vilniečiams būtina pagerinti žaidimą rungtynių pradžioje.

„Blogai pradedame, nes jie išsiveržia į priekį, leidžiame jiems įmesti lengvų taškų. Galbūt reikėtų daugiau susikaupimo, neleisti jiems lengvų taškų rinkti. Rungtynių eigoje viskas stoja į savo vietas, bet reikia nuo pradžių žaisti taip, kaip trečiajame kėlinyje.

Po ilgosios pertraukos pradėjome labai gerai, išsiveržėme į priekį ir gale turėjome pranašumą, bet leidome jiems įmesti du tritaškius ir išplėšti pratęsimą. Taip susiklostė, nieko nepadarysi. Dabar grįžtame į Vilnių, kur laukia nauja kova“, – sakė M.Lukauskis.

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis pripažino, kad jei vilniečiai būtų laimėję uostamiestyje – kovoti dėl vietos finale klaipėdiečiams būtų buvę labai sunku.

„Rungtynės buvo labai panašios į pirmąsias, vyko apylygiai, o nugalėtojas paaiškėjo gale. Nepaisant visų smulkių klaidelių, džiaugiuosi, kad komanda grįžo ir iki galo kovojo. Išplėšėme pratęsimą, o čia jau suveikė emocinis faktorius.

Labai smagu žaisti, kai arena yra pilna žiūrovų. Būtų buvę labai gaila pralaimėti tokias rungtynes. Ir aš tikiuosi, kad mes savo žiūrovus dar ne kartą pradžiuginsime pergalėmis“, – sakė strategas.

Trečiąsias serijos rungtynes trečiadienį komandos žais Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.