EUROLYGA 2023

Artūru Gudaičiu domisi beveik pusė NBA komandų

Artūras Gudaitis artėjančią vasarą greičiausiai išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje. LNK žinios praneša, kad 21 metų 208 cm ūgio Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėju domisi bent 11 NBA ekipų.

A.Gudaitis šią vasarą greičiausiai išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Gudaitis šią vasarą greičiausiai išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 9:13 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 7:43 PM

LNK skelbia, kad labiausiai A.Gudaičiu domisi „Detroit Pistons“ komanda. Į Lietuvą pabendrauti su žalgiriečiu buvo atvykęs „Pistons“ skautas Jonas Robertas Holdenas.

Dėl savo amžiaus A.Gudaitis šių metų NBA naujokų biržoje gali būti pakviestas automatiškai. „Draft Express“ jam prognozuoja 53-ąjį šaukimą, o „NBA Draft“ vietos tarp 60 būsimų pašauktų žaidėjų jam nenumato.

A.Gudaitis šį sezoną Eurolygoje per 15 minučių rinkdavo vidutiniškai 6,5 taško ir sugriebdavo po 4 atšokusius kamuolius.

LKL čempionate žaisdamas po 18 minučių perspektyvus lietuvis renka po 10 taškų ir atkovoja 5,4 kamuolio.

A.Gudaitis apie NBA naujokų biržos viltis yra pasakojęs LKL.lt: „Kaip ir tikiuosi (šaukimo. – Red.), bet kaip ir nelabai. Jeigu mane pašauks, tai nebent antrojo rato pabaigoje. O tai nėra kažkas tokio.

Skautai mane seka ne nuo mažų dienų – pradėjau žaisti krepšinį praktiškai nuo nepilnametystės. Yra labai daug įvairių aplinkybių.

Pavyzdžiui, jei nesi pakviečiamas biržoje, vasarą gali važiuoti į NBA stovyklas ir ten pabandyti pasirodyti. O jei tave pašaukia, esi priklausomas tai komandai. Bet tai – ir gerai, ir negerai.

Aišku, malonu, kai tave įvertina, bet tikrai nenuliūsiu, jei nebūsiu ir pakviestas. Tada reikės dirbti daugiau, kad ten patekčiau.“

NBA naujokų birža vyks birželio 28-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.