EUROLYGA 2023

NBA Vakarų titanų mūšis: ar pildysis D. Motiejūno svajonė?

NBA naudingiausio žaidėjo lenktynės baigėsi prieš keletą savaičių. Jose triumfavo MVP apdovanojimą atsiėmęs Stephenas Curry, o antras liko Jamesas Hardenas.

„Rockets“ sirgaliai po vienos stebuklo tikisi kito.<br>AP nuotr.
„Rockets“ sirgaliai po vienos stebuklo tikisi kito.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 10:36 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 7:43 PM

Abu krepšininkai po rinkimų tvirtino, kad svarbiausia – didžiausias prizas NBA.

Dabar S.Curry ir J.Hardenas gali varžytis dėl jo.

Pildosi lietuvio svajonė

S.Curry ir geriausiai reguliariajame sezone pasirodžiusi „Warriors“ prieš J.Hardeną ir gyvesnę „Rockets“ stos Vakarų konferencijos finale. Dvikovos prasidės anksty (4 val.) trečiadienio rytą.

Krepšinio sirgaliai nekantrauja išvysti serialą „Žudikas kūdikio veidu prieš Barzdotąjį“, kuris žada labai greitą krepšinį ir tonas tritaškių metimų.

„Rockets“ sirgalių kariuomenė gerokai mažesnė nei „Warriors“. Hjustono klubui nepavyksta savęs paversti mėgstamiausiu, tačiau situacija gali imti keistis, jeigu ekipa iš Teksaso valstijos pasibels į NBA finalą.

Be to, ją palaiko ir didžiulė lietuvių kariauna – tiek Lietuvoje, tiek JAV, tiek kitose šalyse.

„Rockets“ ar J.Hardeno svajonė triumfuoti NBA – ir šios komandos marškinėlius vilkinčio Donato Motiejūno svajonė. Ir nors lietuvis dėl traumos negali padėti komandai svarbiausiuose sezono mūšiuose, jis visa širdimi palaiko ekipą, kuriai pavyko laukiniuose Vakaruose reguliarųjį sezoną baigti antrojoje vietoje.

Kitokios „Raketos“

„Rockets“ Vakaruose atsiliko tik nuo „Warriors“ komandos, o mintys apie tarpusavio dvikovas Hjustono gerbėjams kelia galvos skausmą. „Warriors“ reguliariajame sezone visus keturis kartus nugalėjo „Rockets“ ekipą, o pergalę šventė vidutiniškai 15,3 taško skirtumu.

Bet ekipos paskutinį kartą žaidė sausio 21 dieną ir „Rockets“ stovykloje įvyko pokyčių.

Du tarpusavio mačus praleido Dwightas Howardas. Kitas dvi dvikovas su „Warriors“ jis žaidė taip pilnai ir neatsigavęs po traumos. Joshas Smithas surado savo kelią.

Komanda neteko traumą patyrusių starto žaidėjų Patricko Beverley ir D.Motiejūno.

„Esame nauja komanda. O tai – nauja serija“, – sakė J.Hardenas.

Ir skirtingi, ir panašūs

„Warriors“ reguliariajame sezone užfiksavo klubo rekordą, kai iškovojo 67 pergales. Ekipa „Rockets“ aplenkė vienuolika pergalių. „Golden State Warriors“ į konferencijos finalą žengė pirmą kartą nuo 1976 metų. „Rockets“ čia buvo gerokai anksčiau, bet sirgaliai jau irgi spėja tai pamiršti – 1997 metais.

„Rockets“ NBA finale nežaidė nuo 1995-ųjų.

Abiejų komandų puolimas – skirtingas, tačiau bendra krepšinio filosofija – panaši: neleisti persverti rezultato, didinti greitį ir su metikais išplėsti žaidimą.

„Tai mūsų krepšinio ženklas. Ir mes manome, kad tokį krepšinį žaisti mokame labai gerai“, – sakė „Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas.

Abi komandos į Vakarų konferencijos finalą žengė atsigavusios nuo pralaimėjimų. „Warriors“ įveikė deficitą 1:2 prieš „Memphis Grizzlies“, o „Rockets“ tapo devintąja NBA komanda, kuriai pavyko atsigauti serijoje, kai pralaiminėjo 1:3. Septintosiose rungtynėse „Rockets“ pradžiugino savo gerbėjus, kai nugalėjo „Los Angeles Clippers“.

Pasitikėjimo netrūksta

Ar „Rockets“ jau atsigavo po emocionalios serijos? Tai neaišku. Bet staigūs pokyčiai ir greitasi persirikiavimas į naują kovą bei ilgi skrydžiai tikrai nepadėjo.

Kita vertus, po tokių kovų visiems aišku – „Rockets“ netrūksta pasitikėjimo savimi. „Mes juos spausime. Tai atkrintamosios ir čia gali nutikti bet kas“, – sakė J.Hardenas.

Keletas dalykų, kurių reikėtų tikėtis per „Warriors“ ir „Rockets“ mačą:

Tritaškiai. „Warriors“ ir „Rockets“ reguliariajame sezone metė daugiau tritaškių nei bet kuri kita komanda. Nė viena iš jų apetito nesumažino ir per atkrintamąsias. Abi komandos vidutiniškai atlieka beveik po 30 tolimų metimų. Atkrintamosiose „Warriors“ pataiko 40 proc., o „Rockets“ – 35 proc. Tad tritaškiai taps vienu svarbiausių faktorių šioje serijoje.

Dvipusis Thompsonas. Klay'us Thompsonas dažnai vadinamas geriausiu dvipusiu NBA atakuojančiu gynėju. Jis gali pataikyti ir kartu dominuoti gynyboje. „Warriors“ tikrai pasikliaus K.Thompsono gebėjimais ir šiuo užsiundys J.Hardeną, kuris reguliariajame sezone į „Warriors“ krepšį įmesdavo vidutiniškai 25,3 taško. Beje, J.Hardenui irgi nesisekė gintis prieš K.Thompsoną. Pastarasis į „Rockets“ krepšį įmesdavo 21,8 taško.

Palaužti Howardą. Nereikėtų tikėtis, kad „Warriors“ tyčia baudos D.Howardą, kaip tai darė „Clippers“ ar „Mavericks“. „Warriors“ treneris Steve'as Kerras mano, kad tokia strategija sutrukdytų laisvam ir greitam ekipos žaidimui. Bet D.Howardas atkrintamosiose baudas meta 41,3 proc., tad S.Kerras tam tikrose situacijose gali pasinaudoti šiuo varžovų trūkumu. Bet ir „Rockets“ treneris Kevinas McHale'as gali atsikirsti. „Warriors“ vidurio puolėjas Andrew Bogutas reguliariajame sezone baudas metė 52,4 proc. taiklumu, o atkrintamosiose pataikė vieną metimą iš keturių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.