EUROLYGA 2023

G. Krapiko bėdos: vienas lyderis grįžo, kitas – iškrito

„Ruošdamiesi finalui, atlikome nemažą darbą. Žiūrėsime, kaip tai atsispindės aikštelėje“, – prieš mūšius dėl aukso su Vilniaus „Lietuvos rytu“, ištarė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris G.Krapikas tvirtino, jog finalo kovoms Kauno komanda rengėsi itin kruopščiai.<br>P.Mantauto nuotr.
„Žalgirio“ vyriausiasis treneris G.Krapikas tvirtino, jog finalo kovoms Kauno komanda rengėsi itin kruopščiai.<br>P.Mantauto nuotr.
„Prasideda finalo serija, ir prieš tai laimėtos rungtynės nieko nereiškia“, – „Žalgirio“ vidurio puolėjas R.Javtokas prognozavo, jog kautynes dėl aukso bus labai atkaklios.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Prasideda finalo serija, ir prieš tai laimėtos rungtynės nieko nereiškia“, – „Žalgirio“ vidurio puolėjas R.Javtokas prognozavo, jog kautynes dėl aukso bus labai atkaklios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys

May 26, 2015, 8:43 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 10:15 AM

Pirmoji kova serijoje iki keturių pergalių užvirs ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog kauniečių situacija – palankesnė: Lietuvos krepšinio lygos pusfinalyje tašką su „Juventus“ krepšininkais jie padėjo keturiomis dienomis anksčiau nei „Lietuvos rytas“ su „Neptūnu“, tad turėjo daugiau laiko atsikvėpti.

Be to, sostinės ekipa atidavė gerokai daugiau jėgų, kol privertė klaipėdiečius sudėti ginklus, nei „Žagiris“, prieš kurį Utenos komanda kapituliavo be pasipriešinimo. 

Kita vertus atkaklesnis pusfinalis vilniečius gali užvesti psichologiškai, užgrūdinti kaunantis dėl aukščiausio apdovanojimo su amžinais savo varžovais iš Kauno.

– Kokios nuotaikos esate prieš finalą?“, – antradienio pavakare Kauno arenoje žurnalistai paklausė G.Krapiko ir „Žalgirio“vidurio puolėjo Roberto Javtoko.

– G.K.: Čia kaip toje patarlėje – padarei ir tą, ir kitką, bet norisi vis daugiau. Atėjo laikas, užtenka treniruotis, reikia žaisti. Dirbome, nemažai, ir norime parodyti per rungtynes, kaip mums sekėsi ruoštis.

– R.J.: Kiekvienas finalas – vis kitoks, ypač su „Lietuvos rytu“. Mums pasisekė, kad pusfinalyje pakako trejų rungtynių, pailsėjome. Gavome porą laisvų dienų, kad galėtume pailsėti nuo krepšinio – tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Dabar vėl dirbame, analizuojame „Lietuvos ryto“ žaidimą su „Neptūnu“, kad nebūtų netikėtumų. Manau, jog esame neblogai pasiruošę.

– Kokį įspūdį palieka „Lietuvos rytas“? Reguliariajame sezone tris kartus įveikėte vilniečius, bet vieną mačą Vilniuje pralaimėjote didžiuliu skirtumu.

– R.J.: Tai yra tikrai stipri komanda, ir trejos laimėtos rungtynės dabar nieko nereiškia.

– Netekčių neturite? J.Andersonas atsigavęs?

– G.K.: Dėl J.Andersono viskas gerai, bet labai gaila, kad susirgo komandos kapitonas (Paulių Jankūną sugriebė rotavirusas – Red.). Antradienį jis bus priverstas praleisti treniruotę, bet tikimės jį greitai išvysti aikštelėje.

– LKL reguliariajame sezone laimėjote pirmą vietą, todėl turėsite aikštės pranašumą. Kiek tai svarbu, kaunantis su „Lietuvos rytu“?

– G.K.: Labai svarbu. Turime galingą palaikymą, bet tai dar negarantuoja, jog visada namie laimėsime. Klubas stengiasi nepamiršti sirgalių, rengia akcijas fanų zonoje – anksčiau atėję sirgaliai gali pabendrauti tarpusavyje, pasiruošti rungtynėms.

– R.J.: Palaikomi daugybės sirgalių, mes įgausime didelį pranašumą.

– Kaip manote, kiek prireiks rungtynių?

– G.K.: Norisi apginti čempionų vardą. Svarbiausia – teigiamas galutinis rezultatas. Sutikčiau, kad galutiniai skaičiai būtų „4:3“ mūsų komandos naudai.

– R.J.: Nežinau. Tikiuosi, jog mes laimėsime paskutines rungtynes.

– Kaip mėginsite sustabdyti „Lietuvos ryto“ žaidėjus, ką reikia daryti, norint tai pasiekti?

– G.K.: Nemažai žaidėjų yra geros sportinės formos. Šį sezoną gerai sekasi Martynui Gecevičiui, Antanui Kavaliauskui, Mindaugui Lukauskiui, Gediminui Orelikui. „Lietuvos rytas“ turi galingų ginklų, o šios komandos vyrai žaidžia aukšto lygio krepšinį. Mums reikės atlikti didelį darbą, norint juos sustabdyti.

– Kokios, jūsų nuomone, Manto Kalniečio galimybės kitą sezoną apsivilkti „Žalgirio“ marškinėlius?

– G.K.: Skaičiau, jog Mantas žais NBA arba „Žalgiryje“. Galbūt jam yra paskutinis šansas išmėginti savo jėgas stipriausioje pasaulio lygoje, o jei nepavyks į ją patekti, būtų labai smagu jį matyti Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.