EUROLYGA 2023

Marcelo Nicola nori įveikti „Žalgirį“, ne Jamesą Andersoną

Paskutinėse LKL reguliariojo sezono rungtynėse J.Andersono metimas atnešė pergalę prieš „Lietuvos rytą“.<br>G.Šiupario nuotr.
Paskutinėse LKL reguliariojo sezono rungtynėse J.Andersono metimas atnešė pergalę prieš „Lietuvos rytą“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 26, 2015, 8:07 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 10:15 AM

Jamesas Andersonas paskutinėse LKL reguliariojo sezono rungtynėse dvitaškiu nulėmė Kauno „Žalgirio“ pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir namų aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose. Tačiau Marcelo Nicola nemes visų savo taktinių manevrų tik tam, kad neutralizuotų Lietuvos čempionų lyderį.

„Mums svarbu sustabdyti „Žalgirį“, ne vien J.Andersoną“, – prieš vakarinę treniruotę antradienį pareiškė „Lietuvos ryto“ strategas iš Argentinos.

Treneris išskyrė Paulių Jankūną, Robertą Javtoką ir Artūrą Milaknį – begalę žaidėjų, kurie „Lietuvos ryto“ gynybai gali pridaryti problemų.

Per trejas rungtynes su „Lietuvos rytu“ J.Andersonas nebuvo pats pavojingiausias žalgirietis. Jo taškų vidurkis siekė 8,7 taško. Tačiau legionierius iš Arkanzaso savo naudingumą pademonstravo atkovodamas po 5 kamuolius ir atlikdamas 4,3 rezultatyvaus perdavimo – tai yra kurdamas geras progas komandos draugams.

„Aišku, J.Andersonas yra labai geras žaidėjas, bet noriu laimėti prieš „Žalgirį“, ne vieną J.Andersoną. Jei jis pelnys du taškus, o „Žalgiris“ laimės, mums toks scenarijus netinka“, – pareiškė M.Nicola.

Būtent gynyba šlubavo pusfinalio serijoje, kurioje ne kartą su Klaipėdos „Neptūnu“ prisižaidęs „Lietuvos rytas“ praleido vidutiniškai 90,5 taško.

„Tai – kitokios komandos. „Neptūnas“ labiau remiasi tritaškiais. Bandysime prisitaikyti ir pasiruošti „Žalgirio“ taktikai“, – teigė M.Nicola.

Jis konkrečios vilniečių stiprybės prieš „Žalgirį“ neįvardijo. Svarbiausia – krepšininkų troškimas.

„Be jokios abejonės, turime labiau norėti laimėti. Tai turi būti mūsų pranašumas. Turime kautis dėl kiekvieno kamuolio ir būti pasiruošę šimtu procentų“, – pareiškė M.Nicola.

Ketvirtadienį 18 val. 30 min. Kaune „Lietuvos rytas“ bandys išplėšti iš varžovų namų aikštės pranašumą. Serijoje bus žaidžiama iki keturių pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.