EUROLYGA 2023

NBA naujokų biržą kaitina Latvijos krepšinio viltis

Specialistai spėja, kad K.Porzingis gali patekti į NBA naujokų biržos šaukimų trejetuką.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Specialistai spėja, kad K.Porzingis gali patekti į NBA naujokų biržos šaukimų trejetuką.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2015, 6:18 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 10:41 AM

Kol pajėgiausioje pasaulio krepšinio lygoje dreba lankai, o sirgaliai laukia naujojo čempiono, į NBA naujokų biržos aukštumas veržiasi latvis Kristapas Porzingis. 212 cm ūgio 19 metų puolėjas – didžiausia Latvijos krepšinio viltis, iš kurios daug tikisi ir NBA specialistai.

„Jis gali būti antras. Jis tikrai labai geras. Niekas apie jį nesako nė vieno blogo dalyko“, – nba.com sakė vieno klubo generalinis direktorius.

Neabejojama, kad K.Porzingis į NBA žengs priekyje, tačiau jis turėtų užleisti vietą greitam gynėjui Emmanueliui Mudiay, kuris atkeliaus iš Kinijos krepšinio lygos bei Duke'o universiteto žvaižgdei Justise'ui Winslowui.

Puikus puolėjas

NBA naujokų biržoje pirmojo šaukimo teisę turi „Minnesota Timberwolves“. Antrasis žaidėją rinksis „Los Angeles Lakers“ klubą, o trečiąjį ir ketvirtąjį šaukimus turi „Philadelphia 76ers“ ir „New York Knicks“ klubai.

Specialistai prognozuoja, kad K.Porzingis atsidurs viename šių klubų.

„K.Porzingis yra aukšto lygio metikas, kuris gali greitai judėti. Jis taip pat rodo, kad gali gerai žaisti be kamuolio, tad NBA aukštaūgiai turės prie ko pasilikti. Jo greitis nėra įprastas 212 cm ūgio žaidėjui. Jis įrodė, kad gali atakuoti nuo trijų taškų zonos. 27 procentai jo metimų – tritaškiai ir jis juos pataiko 36,9 proc. taklumu, – apie latvį rašė sbnation.com. – K.Porzingis daugeliu aspektų yra retas žaidėjas. Metimas, ūgis, rankų ilgis ir mobilumas pateikia labai intriguojantį puolimo paketą.“

Tiesa, amerikiečiai pabrėžia, kad K.Porzingiui dar yra kur tobulėti. Štai nurodoma, kad puolant jis nemoka gerai atlikti perdavimo ar valdyti kamuolio.

„Pagrindinė problema puolime – kova po krepšiais. Jis turi tobulą ūgį ir gerą žaidimą, kurį gali perkelti į NBA, bet jam trūksta svorio ir raumenų, kad galėtų pasistumdyti su varžovais. Jis vengia kontakto, kur tik įmanoma. Reikia tikėtis, kad jis fizinio žaidimo vengia tik dėl to, kad neturi pakankamai raumenų“, – rašė sbnationc.om.

Turi ginklus, bet...

Ventspilyje gimęs K.Porzingis nuo 2012 metų rungtyniauja „Sevilla“ komandoje. Šiemet jis buvo paskelbtas 2015 metų Europos taurės kylančia žvaigžde. Per sezoną jis vidutiniškai pelnė 11,1 taško, atkovojo 4,5 kamuolio, vidutiniškai žaisdamas 21,4 min.

„212 cm aukštaūgis, į kurį įsilieja atletiškumas, rankų ilgis ir geras metimas. Jo potencialas – intriguoja, tačiau jam trūksta raumenų masės, judesių po krepšiu arsenalo ir noro kovoti baudos aikštelėje“, – taip sbnation.com apibūdino Latvijos krepšinio pažibą.

Ekspertai mano, kad K.Porzingis kritikos atsikratytų, jeigu augintų raumenų masę. Jam taip pat reikia padirbėti ties drausme gynyboje.

„Jis turi visus įrankius tapti įvairiapusiu ginklu gynyboje, tačiau šiuo metu viskas remiasi į „jeigu“. Jam pirmiausia reikia raumenų ir agresijos žaidime“, – rašė sbnation.com.

Vienintelis, klausimas, kuris labiausiai neduoda ramybės – kur pasuks K.Porzingis? Apie jį kalba ir „Sacramento Kings“, ir „New York Knicks“, ir kai kurių kitų klubų sirgaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.