EUROLYGA 2023

G. Krapikas – apie krepšinio grožį, M. Nicola – skaičius

Marcelo Nicola gerokai pasinervino ir galiausiai liko nusivylęs. Vilniaus „Lietuvos rytui“ pavyko per tašką priartėti prie Kauno „Žalgirio“, bet išvykoje žaidę sostinės klubo krepšininkai 66:73 pralaimėjo pirmąsias LKL finalo serijos rungtynes.

M.Nicola nenorėjo daug kalbėti ir pasiūlė pažiūrėti į skaičius.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
M.Nicola nenorėjo daug kalbėti ir pasiūlė pažiūrėti į skaičius.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 10:11 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 12:17 AM

„Nėra, ką kalbėti. Pažiūrėkite į skaičius“, – sakė M.Nicola. „Lietuvos ryto“ strategui akis badė statistika.

„Žalgiris“ po „Lietuvos ryto“ krepšiu atkovojo net 23 kamuolius, o jo auklėtiniai tragiškai mėtė tritaškius – įkrito vos du metimai iš šešiolikos (12 proc.).

„Rungtynes pradėjome nesusikaupę. Tikrai negerai. Be to, mes niekada nelaimėsime, jeigu varžovams leisime puolime atkovoti šitiek kamuolių. Padarėme ir 15 klaidų. Tai reiškia, kad varžovai turėjo tiek papildomų atakų“, – sakė M.Nicola.

Norėjo gražiau

Gintaras Krapikas teigė, kad būtent šie atkovoti kamuoliai parodė, kad „Žalgiris“ turi daugybę energijos.

„Tam, kad atkovotum , ne visada reikia daug centimetrų. Tai parodė, kad vyrai buvo kovingi. Gal ne viskas išėjo taip, kaip norėtųsi, bet noro ir kovos buvo. Jie parodė energiją ir tai lėmė pabaigą“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

G.Krapikas prisipažino, kad tikėjosi gražesnio mačo prieš varžovus, kurie Kauno klubą šį sezoną nugalėjo vos kartą.

„Ilgai laukta serija prasidėjo sunkiomis rungtynėmis. Ta ilga pertrauka jautėsi. Nebuvo rungtynės tokios gražios, kokių visi tikėjosi. Bet jos – pergalingos. Buvo labai svarbu iškovoti pirmąją pergalę namuose“, – sakė G.Krapikas.

Žino, ką taisyti

„Žalgiris“ per pirmąją mačo pusę pelnė 43 taškus, bet po pertraukos „Lietuvos ryto“ gynyba veikė užtikrinčiau ir kauniečiai surinko 30 taškų, kurių pakako pirmajai pergalei. Pastaroji buvo labai trapi – „Lietuvos rytas“ buvo priartėjęs 64:65, bet po Artūro Milaknio tritaškio neatsigavo.

„Gerai, kad sugrįžome. Tai parodė, kad mes niekada nepasiduodame ir žaidžiame iki pat pabaigos. Bet mums nepavyko pataikyti. Mes turime būti kietesni ir mažiau klysti. Dar iki tada, kai A.Milaknis pataikė tritaškį, žalgiriečiai triskart nusiėmė kamuolį puolime. Bet tai – ne viskas. Yra daugiau dalykų, kuriuos reikėtų taisyti“, – kalbėjo M.Nicola.

Pirmajame kėlinyje Antanas Kavaliauskas iki paskutinės minutės buvo vienintelis, pelnęs taškus „Lietuvos ryto“ komandoje. Jis surinko 14 taškų, tačiau vėliau pridėjo vos tris. Ketvirtajame kėlinyje jis sėdėjo ant suolo, o aikštėje sukosi Kšyštofas Lavrinovičius. Jis per mačą irgi surinko 17 taškų.

„Ketvirtajame kėlinyje Kšyštofas žaidė geriau, todėl Antanas sėdėjo. Labai paprasta“, – sakė M.Nicola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.