EUROLYGA 2023

Žlugdantį metimą atlikęs A. Milaknis: „Tiesiog turėjau mesti“

A.Milaknis atliko varžovus sužlugdžiusį metimą.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Milaknis atliko varžovus sužlugdžiusį metimą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 9:53 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 12:17 AM

Artūras Milaknis šaltakraujiškai smeigė tritaškį tada, kai Kauno „Žalgiriui“ to reikėjo labiausiai. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda besibaigiant ketvirtajam kėliniui buvo priartėjusi 64:65 ir ruošėsi kąsti amžiniems varžovams, bet tada „Žalgirio“ aistruolius ošti privertė A.Milaknis. Jis pataikė tritaškį, po kurio „Lietuvos rytas“ taip ir neatsigavo.

„Pergalę iškovojome ne taip lengvai, kaip galvojome, kad galime“, – kai „Žalgiris“ 73:66 įveikė „Lietuvos rytą“ kalbėjo A.Milaknis.

Kauno klubas LKL finalo serijoje iki keturių pergalių pirmauja 1:0.

„Žalgiris“ pirmojoje mačo pusėje pelnė 43 taškus, o antrojoje – 30. A.Milaknis teigė, kad taip nutiko dėl klaidų. Jų „Žalgiris“ iš viso padarė 18. Vilniečiai 15.

„Atrodė, kad viską darėme taip pat, kaip ir pirmojoje pusėje. Trečiajame kėlinyje buvo etapų, kai padarėme daug klaidų ir „Lietuvos rytas“ sumetė daug taškų. Pirmojoje pusėje ir gynyboje, ir puolime kontroliavome eigą, o antrojoje ne. Be to, nepataikėme laisvų metimų, kurie krito iš pradžių“, – sakė A.Milaknis.

„Žalgiris“ Vilniaus klubą pranoko ir po krepšiais. Kauno ekipa puolime atkovojo 23 kamuolius. Vilniečiai – 12. Iš viso „Žalgiris“ atkovojo 48 kamuolius, o svečiai – 31. 

„Ir treneris sakė, kad niekas nežino, kaip bus po tos pertraukos, kai nežaidėm. Gal rungtynių ritmo trūkumas kišo koją, bet svarbiausia, kad mes kovojome. Ir tai darėme iki pat pabaigos. Tie antrieji šansai davė labai daug. Vienas jų labai palengvino pergalę“, – sakė A.Milaknis.

Jis iškart po mačo LRT kalbėjo apie savo varžovus sužlugdžiusį metimą: „Kamuolys atšoko ir tiesiog turėjau mesti.“

Vilniečiai šiame mače pataikė vos du tritaškius iš šešiolikos.

„Jie buvo susitelkę į gynybą ties tritaškio linija. Mes negalėjome mesti laisvi, tad turėjome mesti sunkius metimus. Kai kurie galėjo įkristi, bet taip nenutiko. Jie mus gerai „uždengė“, – sakė Martynas Gecevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.