EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ treneris M. Nicola: „Vyksime į Kauną laimėti“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda ir savo aikštėje nerado priešnuodžių Kauno „Žalgirio“ atakoms – žalgiriečiai sekmadienį sugebėjo laimėti ir antrąją finalo serijos su Vilniaus „Lietuvos rytu“ dvikovą – šįkart išvykoje jie palaužė sostinės atstovus 78:62 (22:16, 22:14, 10:17, 24:15) ir dabar pirmauja bendru rezultatu 2:0. Tačiau Vilniaus ekipos treneris Marcelo Nicola liko optimistu: „Kol kas turime serijoje nulį pergalių. Tačiau nuvažiuosime į Kauną ir laimėsime“.

M.Nicola<br>T.Bauro nuotr.
M.Nicola<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2015, 7:43 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:38 AM

Po rungtynių abiejų komandų treneriai buvo skirtingų nuotaikų: „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas į daugelį klausimų buvo pasiryžęs kalbėti tik po finalo serijos pabaigos.

„Kodėl antrame mače blankiai sužaidė Gediminas Orelikas, Martynas Gecevičius? Kodėl sunkokai „Žalgiriui“ žaisti prieš Antaną Kavaliauską? Žinote, visi klausimai iškart po finalo. Yra varžovų skautai, tegul jie dirba savo darbą“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Apie mačą kauniečių strategas nedaugžodžiavo: „ Buvome pasirengę, kad priešininkai šiandien bus labai agresyvūs ir pikti. Tai matėme ir praėjusiose rungtynėse Kaune, todėl tam ruošėmės. Dirbome ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Buvo geros rungtynės ir iškovojome svarbią pergalę.

Išspaudėme maksimalų rezultatą iš to, ką mums davė priešininkų gynyba. Vilniaus komanda visą laiką ieškojo kelių, kaip mums sukurti problemų. Supraskite, čia jau finalas. Niekas jokių kozirių nežada slėpti – nėra kada. Todėl komandos rodo atvirą krepšinį. Mes buvome geriau pasirengę akistatai. Saviškiams sakau, kad norėčiau, jog visi dvylika sužaistų, bet finalas yra finalas ir kovoja tik stipriausieji“.

– Trečiajame kėlinyje iš vėžių išmušė „Lietuvos ryto“ zoninė gynyba?

– Taip, truputį sustojome. Būtų buvę per paprasta, jei būtume ėję tokiais šuoliais. Priešininkas vis ieško būdų, kaip mus sustabdyti ir pridaryti problemų. Bet užtikrintai sukontroliavome padėtį ir įmetėme svarbius metimus.

– D.Songaila nežaidė pirmosiose rungtynėse. Tai buvo siurprizas „Lietuvos rytui“?

– Iš anksto buvome suplanavę jį išleisti. Reikia, kad kažkas pamaišytų ritmą. Ieškome visokių būdų.

Tuo tarpu sostinės strategas M. Nicola jautė savotišką spaudimą po antrojo pralaimėjimo LKL finale: „Labai skirtingos nuotaikos. Finalas, sirgaliai, namų arena – visą tai mane džiugino. Tačiau rimtos kovos nebuvo. Sunku paaiškinti, kas nutiko. Tai buvo liūdniausias dalykas. Jaučiuosi prastai, nes buvo sunku žaidėjams padėti suprasti, ką jie turi daryti aikštėje.

Kalbu ne apie taktinius dalykus, o apie troškimą laimėti. Visi šie dalykai, kuriuos turi atsinešti į finalą. Nemačiau malonumo. Jie buvo nervingi, nesimėgavome krepšiniu. Atrodė, kad jie kenčia žaisdami. Suprantu – turime nulį pergalių grafoje. Bet tai juk ne išsprendžiama: važiuosime į Kauną ir „ten sieksime iškovoti pirmąjį laimėjimą LKL finale.

Paklausus kodėl finalo mače Vilniuje aikštėje nepasirodė Simas Jasaitis, M.Nicola gal ramiai dėstė savo nuostatas: „“Tai mano sprendimas. Tik tiek. Jei nežaistų M.Lukauskis, visi klaustų, kodėl nežaidė Mindaugas. Aš treneris, aš ir sprendžiu“.

– Kas finalo serijoje nutiko G.Orelikui ir M.Gecevičiui?

– „Žalgiris“ labai gerai ginasi. Mums nepavyksta to išspręsti. Trūksta kantrybės ir geresnio situacijų išpildymo.

– Treneri, atrodo, praradote pasitikėjimą įžaidėjais Ž.Janavičiumi ir A.Juškevičiumi.

– Tikrai ne. Pasitikiu jais, bet jie turi labiau savimi pasitikėti. Tikiuosi, kad jie taip pasitikės savimi, kaip aš jais pasitikiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu