EUROLYGA 2023

Nešvariausias LKL žaidėjas – G. Orelikas

22-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas pasiekė finišo tiesiąją – beliko sužinoti, kas laimės bronzos medalius – Klaipėdos „Neptūnas“ ar Utenos „Juventus“. Portalas lrytas.lt skaitytojus kviečia išreikšti savo nuomonę įvairiais su LKL susijusiais klausimais. Pirmoji nominacija – „nešvariausio“ žaidėjo rinkimai.

G. Orelikas.<br>Mindaugo Kulbio nuotr.
G. Orelikas.<br>Mindaugo Kulbio nuotr.
D.Zavackas.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Zavackas.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Jomantas.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Jomantas.<br>P.Mantauto nuotr.
P.Jankūnas.<br>P.Mantauto nuotr.
P.Jankūnas.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Gailius.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Gailius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

2015-06-08 18:49, atnaujinta 2017-11-23 16:52

Visą dieną trukusiame balsavime paskutinę akimirką „nešvariausio“ žaidėjo titulas atiteko „Lietuvos ryto“ puolėjui Gediminui Orelikui. Jis surinko 1471 balsą ir į priekį išsiveržė tik balsavimo pabaigoje. „Lietuvos ryte“ atsiskleidęs puolėjas iš proto varo ne tik varžovus savo tritaškiais, bet ir teisėjus nuolatiniais ginčais. Kiekvieną teisėjo švilpuką snaiperis palydi ironiška šypsena ir prieštaravimų banga, o dažnai – ir keiksmų tirada.

Antras liko Klaipėdos „Neptūno“ lyderis Deividas Gailius, surinkęs 1453 balsus. Uostamiesčio klubo žaidėjas - dar vienas krepšininkas, kuris retai sutinka su teisėjų sprendimais. Gana kietai žaidžiantis klaipėdietis neretai rungtynių nebaigia dėl išnaudoto pražangų limito ar su technine pražanga.

Trečias liko kitas „Neptūno“ žaidėjas Donatas Zavackas. Jam lrytas.lt skaitytojai skyrė 1084 balsus. Krepšininkas taip pat yra pagarsėjęs kietu žaidimu ir nuolatiniais ginčais su teisėjais bei keiksmažodžiais į jų pusę. Dar vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius D.Zavackas nuolat įsiveldavo į konfliktus ne tik su varžovais ar teisėjais, bet ir „Žalgirio“ aistruoliais.

Ketvirtoje pozicijoje įsitaisė vienas Kauno „Žalgirio“ lyderių Paulius Jankūnas. Jis surinko 763 balsus, nors vienu metu pirmavo balsavime. P.Jankūnas iš varžovų dažnai susilaukia kaltinimų nešvariu žaidimu. Pats krepšininkas po trečių LKL finalo rungtynių pripažino, kad mače netrūko grubaus žaidimo. Praėjusiais metais po Stepono Babrausko buvo įvardintas kaip labiausiai „nešvariai“ žaidžiantis krepšininkas lygoje.

Penktasis šį kartą liko Alytaus „Dzūkijos“ atstovas Artūras Jomantas, prieš kelis metus nuolat linksniuotas kaip nešvariausias lygos žaidėjas. Krepšininkas surinko tik 433 balsus. Puolėjas dabar nėra toks matomas kaip anskčiau, išskyrus konfliktą su „Mažeikių“ treneriu Aloyzu Rudžiu. 

Į šį sąrašą pakliuvo ne tik žaidėjai, kurie žaidžia grubiai ir nevengia apdaužyti varžovų ar teisėjams nematant juos pastumti, bet ir tie, kurie nuolat nesutinka su arbitrų sprendimais, keiksnoja juos ir varžovus bei provokuoja konfliktines situacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.