EUROLYGA 2023

A. Kirilenka dar nekabina sportbačių ant vinies

Visai neseniai buvo skelbta, kad rusas Andrejus Kirilenka po šio sezono baigs profesionalią karjerą. Tačiau pats Maskvos CSKA puolėjas palieka nedidelį šansą, kad jis ir kitais metais grįš į aikštę.

A.Kirilenka dar nekabina sportbačių ant vinies.<br>AP nuotr.
A.Kirilenka dar nekabina sportbačių ant vinies.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 10:00 AM

„Dabar jaučiu, kad mano kūnas nėra pasirengęs atlaikyti dar vieno sezono. Paprastai visus sprendimus priimu vasarą, bet dabar galiu pasakyti, kad yra apie 80 proc. tikimybė, kad baigsiu karjerą ir dvidešimt – kad išsilaižysiu žaizdas ir toliau rungtyniausiu“, – championat.com sakė 34 metų A.Kirilenka.

Paklaustas, ar noras iškovoti Eurolygos čempionų taurę gali daryti įtaką sprendimui, A.Kirilenka rėžė tiesiai ir pridūrė, kad džiaugiasi savo karjera.

„Pagal jus, jeigu aš nelaimiu Eurolygos titulo, turiu toliau žaisti? Iki penkiasdešimties metų? Žinoma, būtų malonu laimėti Eurolygą ir NBA pirmenybes, bet viskas susiklostė taip, kaip susiklostė. Dėl nieko nesigailiu, turėjau puikią karjerą. Kvaila būtų dėl kažko gailėtis. Aš rungtyniauju atsižvelgdamas į savo fizinę formą, o ne į tai, kokių titulų man trūksta“, – sakė puolėjas.

Prieš kelias dienas krepšininkas su CSKA tapo Jungtinės lygos čempionu. Finale maskviečiai 3:0 sutriuškino Rimo Kurtinaičio „Chimki“ ekipą. Tačiau šis titulas neatpirko kartėlio, patirto po fiasko Eurolygoje.

„Mes norėjome ir tebenorime laimėti Euolygą. CSKA kiekvienais metais surenka tokią sudėtį, kad dėl to kautųsi. Kelis kartus pavyko, tačiau devynis ar dešimt – ne. Mane asmeniškai džiugina tai, kad žaidėme stabiliai, sirgaliai turi dėl ko didžiuotis. Kitose sporto šakose nei vienas Rusijos klubas nežaidžia tokiu aukštu lygiu. Galime lygiuotis į futbolo klubus „Barcelona“ ar „Real“, kurie nuolat žaidžia UEFA čempionų lygos finaliniuose etapuose ir laimi. Tuo galime didžiuotis. O pergalės anksčiau ar vėliau ateis. CSKA bus viršūnėje ir laimės“, – neabejojo krepšininkas.

Didžiąją karjeros dalį sportininkas praleido žaisdamas Nacionalinėje Šiaurės Amerikos krepšinio asociacijoje (NBA). 2001–2011 m. jis atstovavo Jutos „Jazz“ klubui, o vėliau spėjo pažaisti Bruklino „Nets“, Minesotos „Timberwolves“ ir Filadelfijos „76ers“. Šį sezoną jis baigė Maskvos CSKA klube, su kuriuo nesėkmingai bandė pagaliau triumfuoti Eurolygos turnyre.

Karjeros NBA metu A. Kirilenka vidutiniškai rinkdavo 11,8 taško, atkovodavo po 5,5 kamuolio ir garsėjo savo gebėjimu gintis. Jis du kartus buvo pripažintas geriausiu Europos krepšininku, o 2007 m. su Rusijos rinktine tapo Europos čempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.