EUROLYGA 2023

K. Maksvytis – pasmerktas, o „Neptūnas“ neteko milijono?

Dar prieš paskutiniąsias Lietuvos krepšinio lygos mažojo finalo rungtynes Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis greičiausiai žinojo – net ir sėkminga šio sezono pabaiga vis dėlto bus skaudi, o trečioji vieta LKL tikrai neužtikrins jam darbo ekipoje kitą sezoną. Mat „Švyturio“ arenoje trečiadienį užkulisiuose netilo kalbos, jog strategas trečiadienį jau žinojo, kad tai paskutinės jo rungtynės vadovaujant „Neptūnui“ – klubą perims iš Čekijos sugrįžęs  buvęs Lietuvos rinktinės treneris 45 metų Kęstutis Kemzūra.

Kazys Maksvytis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:53 AM

Nors „Neptūnas“ buvo laikomas LKL mažojo finalo favoritu, penktoje serijos akistatoje Utenos „Juventus“ į miltus sumalė klaipėdiečius 84:69 ir seriją iki 3 pergalių laimėjo 3:2. Neva 37 metų treneris K.Maksvytis, komandai vadovavęs trejus metus, dar prieš dvikovą buvo informuotas, kad klubas jau turi naują kandidatą treniruoti ekipą.

Klaipėdos arenoje patyliukais buvo šnekama, kad savo posto po 4 dienų gimtadienį švęsiantis K.Maksvytis greičiausiai neteko po pirmojo LKL mažojo finalo mačo, nors tuomet „Neptūnas“ be vargo įveikė uteniškius 88:75. Kaip pagrindinę trenerio atleidimo priežastį šalia klubo esanti aplinka įvardijo faktą, kad K.Maksvytis neva visiškai nesusitvarko su krepšininkais.

Klaipėdiečiams pirmaujant vos ne 20 taškų skirtumu, K.Maksvytis ilgai delsė į aikštę išleisti V.Vasylių, o šis atsistojęs nepatenkintas aprėkė strategą.

Kalbama, kad po nesėkmės mažojo finalo serijoje, kai praėjusio sezono LKL vicečempionai šiemet liko be medalių, vienas iš rimtų klubo rėmėjų nutarė sumažinti paramą „Neptūnui“ perpus – praėjusį sezoną kompanija buvo skyrusi apie 2 mln. litų, o kitam sezonui duos perpus mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.