EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkės Europos čempionate sieks bent 5-os vietos

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pradeda kovą dėl Europos čempionato medalių ir bilieto į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Ketvirtadienį Vengrijoje ir Rumunijoje prasideda žemyno pirmenybės.

Lietuvos krepšinio rinktinė yra ne stipriausios sudėties, tačiau sieks laimėti aukštą vietą.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė yra ne stipriausios sudėties, tačiau sieks laimėti aukštą vietą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:04 AM

Jas transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas. Šoprone žaisiančios lietuvės D grupėje išmėgins jėgas su ispanėmis, slovakėmis, švedėmis ir šeimininkėmis vengrėmis. Beje, Švedijos rinktinės vyriausiojo trenerio asistente dirba buvusi garsi Lietuvos krepšininkė Jurgita Kaušaitė.

Į kitą etapą pateks trys pajėgiausios komandos. Paskui 12 komandų bus suskirstytos į dvi grupes. Iš viso čempionate pirmą kartą rungtyniaus 20 ekipų.

Tiesiogiai į 2016 metų olimpiadą pateks tik pirmenybių čempionės. 2–5 vietas užėmusios rinktinės dėl teisės žaisti Rio de Žaneire vėliau grumsis atrankos turnyre.

Lietuvos rinktinė į Vengriją išvyko ne pačios stipriausios sudėties. Dėl įvairių priežasčių nacionalinėje ekipoje nebus Eglės Šulčiūtės, Giedrės Paugaitės, Gretos Šniokaitės, Mantės Kvederavičiūtės. Tačiau komandos treneris Mantas Šernius mano, kad jo auklėtinės yra pajėgios užimti bent penktą vietą.

Pirmajame mače mūsų šalies rinktinė susirems su itin galingomis varžovėmis – Europos čempionėmis ispanėmis. Lietuvės prieš pirmenybes iš dešimties kontrolinių rungtynių laimėjo penkerias.

Praėjusiame Europos čempionate Lietuvos moterys tarp 16 rinktinių buvo tik tryliktos. Didžiausią pergalę mūsiškės iškovojo 1997 metais – tapo žemyno pirmenybių nugalėtojomis.

Šiame Europos čempionate žais ir Latvijos rinktinė. Ji kovos C grupėje kartu su rusėmis, serbėmis, kroatėmis ir britėmis.

Transliacijų tvarkaraštis:

birželio 11 d. 19.55 val. Lietuva – Ispanija, 12 d. 17.25 val. Lietuva – Slovakija, 13 d. 19.55 val. Lietuva – Vengrija, 14 d. 17.25 val. Lietuva – Švedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.