EUROLYGA 2023

R. Seibutis dėl sopulių – pas medikus, bet rinktinės neišsižada

Baigėsi viskas ne laiku ir ne taip, kaip norėjosi – su tokiomis mintimis namo iš Turkijos sugrįžo Lietuvos krepšinio rinktinės narys 29 metų Renaldas Seibutis, šį sezoną praleidęs Stambulo „Darussafaka Dogus“ klube. Vienas iš Turkijos pirmenybių lyderių suklupo jau ketvirtfinalyje ir pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų. „Nesinori nieko sakyti ir teisintis. Negaliu paaiškinti, kodėl taip įvyko“, – be didelio noro kuistis nevykusioje sezono pabaigoje teigė 198 cm ūgio krepšininkas.

Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 10:11 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:14 AM

Visą sezoną nosis pripažintiems lyderiams šluosčiusi „Darussafaka Dogus“ ekipa pretendavo reguliariame sezone iškovoti pirmąją vietą, tačiau lemiamu momentu klupo ir galiausiai buvo trečia. Nuo laimėjusios reguliarųjį sezoną Stambulo „Fenerbahce“ ekipos lietuvio klubas atsiliko dviem laimėjimais, o nuo antroje pozicijoje likusios Stambulo „Anadolu Efes“ – vienu.

Čempionato atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje R.Seibučio vedama ir 22 laimėjimus turėjusi „Darussafaka Dogus“ privalėjo grumtis su 16 pergalių per sezoną iškovojusiais ir šeštoje vietoje atsidūrusiais Trabzono „Trabzonspor“ krepšininkais.

Ir įvyko sensacija – pirmąjį mačą Trabzono krepšininkai išvykoje laimėjo po pratęsimo 79:76, o namie nugalėjo Stambulo atstovus 78:71. R.Seibutis per šias dvikovas įmetė 6 ir 9 taškus.

„Negaliu paaiškinti, kas įvyko. Manau, jau neverta knaisiotis ir aiškintis, kas lėmė tą mūsų nesėkmę. Vienas ar kitas aspektas padarė įtakos. Teisintis nemėgstu, galiu tik pasakyti, kad ne tokios čempionato pabaigos tikėjosi mano ekipa ir visi krepšininkai. Ir aš. Viskas ne taip, kaip buvome numatę“, – lyg vis dar jaučiantis nusivylimą kalbėjo Lietuvos krepšinio rinktinės narys.

Su Turkijos pirmenybėmis „Darussafaka Dogus“ atsisveikino gegužės 25 dieną. Šiek tiek pabuvęs Turkijoje dar metų kontraktą turintis R.Seibutis namo sugrįžo su šeima ir šiuo metu ilsisi bei bando pasirengti artėjančiai Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklai. Žinoma, jei nacionalinės ekipos strategas Jonas Kazlauskas jį vėl pakvies ruoštis Europos čempionatui.

– Jei „Darussafaka Dogus“ klubui sezono pabaiga, kaip suprantu, tapo nekokia, kaip įvertintumėte savo žaidimą Turkijoje? – lrytas.lt paklausė R.Seibučio.

– Jei kalbėsiu tik apie save, sezonas buvo tikrai geras. Jis būtų fantastiškas, jei taip nevykusiai nepasibaigtų čempionatas mano atstovaujamai ekipai. Man patiko žaisti „Darussafaka Dogus“ klube – viskas su juo yra aukščiausiame lygyje: ir finansai, ir požiūris, ir gyvenimo sąlygos. Tai Eurolygos lygio komanda, kurioje buvo viskas idealiai sustyguota, nebuvo jokių problemų. Man patiko ir tas vaidmuo, kuris buvo numatytas ekipos žaidime – su juo susigyvenau, viskas super. Žinoma, visada norėtųsi, kad būtų dar geriau, bet tikrai nesiskundžiu. Be to svarbu, kad čempionato metu neturėjau rimtų traumų ir dabar bandau išsilaižyti tik mikrotraumas.

– Jos rimtos?

– Kaip čia pasakius? Kas jų neturi iš profesionaliai sportuojančių? Mikrotraumos yra mikrotraumos, bet didelių sveikatos problemų nėra.

– Viena yra mankštos, reabilitacija, kita – medikų pagalba.

– Yra ir mankštos, ir reabilitacija, ir fizioterapija, ir plaukimas, ir bendravimas bei pagalbos prašymas iš rinktinės bei klubo medikų. Visa tai yra – kas be ko. Per sezoną susikaupia nuovargis, mikrotraumos, tad jam pasibaigus tenka skirti laiko gydymuisi. Toks yra sportas. Bet iki pirmosios nacionalinės rinktinės treniruočių stovyklos yra dar daug laiko – stengsiuosi išsigydyti visus sopulius.

– Turkijoje vietos žurnalistai lyg ir buvo paskleidę „antį“, kad po šio sezono jūs norėsite labiau pailsėti, nei rengtis Europos čempionatui. Yra tiesos?

– Tai ir klauskite tų turkų, kodėl jie taip kalba už mane. Net minčių nebuvo. Jau ne kartą esu sakęs, kad jei manęs reikia nacionalinei komandai, jei būsiu kviečiamas – niekada neatsisakysiu padėti. Atstovauti Lietuvai man didelė garbė ir įvertinimas. Tuo viskas pasakyta. Mane sustabdyti gali tik sunki trauma ar trenerio sprendimas.

– Turite dar vienerių metų sutartį su „Darussafaka Dogus“ klubu. Nesvarstote persikelti į Ispanijos, Italijos ar Graikijos čempionatą?

– Kam? Mane viskas tenkina. Ir nenoriu keisti komandos. Kas bus kitais metais, žiūrėsime, tačiau dabar man viskas puiku.

– Ką reiškia prierašas prie ekipos pavadinimo „Dogus“?

– Tai prekinis ženklas, kurį valdo vienas turtingiausių Turkijos žmonių Dogus Grubu. Tai didelė verslo imperija, kuriai priklausome ir mes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.