EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ sirgaliai sieks istorinio trofėjaus

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas jau baigėsi, tačiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ aistruoliai dar tikisi džiaugtis trofėjumi. Jie pluša treniruotėse ir rengiasi Lietuvos krepšinio sirgalių čempionatui Molėtuose.

Visą sezoną „Lietuvos rytą“ palaikę aistruoliai vasarą patys rengiasi sirgalių čempionate kovoti dėl trofėjaus.<br>D.Umbraso nuotr.
Visą sezoną „Lietuvos rytą“ palaikę aistruoliai vasarą patys rengiasi sirgalių čempionate kovoti dėl trofėjaus.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Dapkevičius tikisi, jog „Lietuvos ryto“ aistruoliai čempionais taps trečiąkart.
L.Dapkevičius tikisi, jog „Lietuvos ryto“ aistruoliai čempionais taps trečiąkart.
Daugiau nuotraukų (2)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Jun 15, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 8:17 AM

Nuo 1995-ųjų su poros metų pertrauka vykstančiame sirgalių čempionate „Lietuvos ryto“ gerbėjai ruošiasi palikti naują įrašą.

Vilniaus klubo gerbėjai per pastaruosius dvejus metus tapo nugalėtojais ir, jeigu jiems šiemet pavyks triumfuoti trečią kartą, pateks į turnyro istoriją.

„Apskaičiavome, kad niekas dar nėra laimėjęs trijų turnyrų iš eilės“, – sakė „Lietuvos ryto“ sirgalių atstovas Laurynas Dapkevičius.

Lietuvos krepšinio sirgaliai turnyrą kasmet rengia pasibaigus LKL sezonui. Turnyrą organizuoja čempionatą laimėjusi komanda. Šiemet čempionatas vyks birželio 20 d. Molėtuose. Rengėjai – Molėtų „Ežerūno“ sirgaliai.

Suvienija jėgas

„Lietuvos ryto“ sirgaliai prieš kiekvieną sirgalių čempionatą susivienija, nors arenoje juos galima matyti išsibarsčiusius.

Vienoje pusėje visuomet renkasi B tribūnos vaikinai, o priešais juos – kiti aktyvūs „Lietuvos ryto“ gerbėjai.

„Komandą formuojame iš abiejų grupių.

Dažnai būna po pusę žaidėjų iš abiejų sirgalių grupių, – pasakojo L.Dapkevičius. – „Lietuvos ryto“ sirgaliai turi savo komandą ir mėgėjų turnyruose. Ji vadinasi „Juoda-Balta-Raudona“.

Bet ir dauguma kitų ekipų sirgalių žaidžia mėgėjų lygose, palaiko sportinę formą. Žaidžiame Vilniaus ir Sostinės krepšinio lygų C grupėse.“

„Lietuvos ryto“ sirgaliai paprastai čempionatui ruoštis pradeda likus porai savaičių.

Planų jie nekeitė ir šįkart, nors L.Dapkevičius pripažino – pasipriešinimas kasmet didėja ir šįkart reikės laukti dar rimtesnių iššūkių.

„Komandos tampa lygiavertės. Jos stiprėja. Anksčiau būdavo didesnis atotrūkis. Dabar kartais silpniausia ar mažiausiai lūkesčių teikusi ekipa pasiekia gerų rezultatų“, – sakė „Lietuvos ryto“ aistruolis.

Dalyviai – ir iš užsienio

Kasmet į Lietuvos čempionatą užsuka sirgalių iš Latvijos, Estijos ir Rusijos.

Pernai dalyvavo ir trys komandos iš Rusijos, bet šiemet iš jų liko tik viena – Maskvos srities Čechovo miesto „Jastreby“.

Rusai pernai turnyre liko antri. Turnyre dalyvaus ir „Barons ultras“ (Ryga), Talino „Kalev“ sirgaliai. Paprastai sirgalių čempionate komandų skaičius viršija dvylika, todėl krepšinio aistruoliai buvo priversti įvesti ekipų limitą.

„Molėtuose yra tik dvi salės ir mums nepavyko turnyro organizuoti dvi dienas, tad laikas apribotas“, – sakė L.Dapkevičius.

Šiemet čempionate, be užsienio svečių, dalyvaus „Lietuvos ryto“, Kauno „Žalgirio“, Klaipėdos „Neptūno“, Utenos „Juventus“, „Šiaulių“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Molėtų „Ežerūno-kario“ ir Radviliškio ekipos gerbėjai.

Skatina draugiškus santykius

Per šį LKL sezoną tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ įvyko susirėmimų, žaibais tarpusavyje kibirkščiavo „Juventus“, „Neptūno“ aistruoliai.

Per sezoną aidėjo istorijos apie pavogtas vėliavas, būgnus, o internete ir dabar galima rasti sirgalių muštynių vaizdo įrašų. Tačiau per sirgalių čempionatą pyktis išgaruoja.

„Turnyras – tradicija. Jis vyksta ilgą laiką ir mes išvengiame nesantaikos. Čia skatinami draugiški santykiai. Kiek pačiam teko dalyvauti ar padėti rengti, nebuvo tos priešpriešos, kokia yra sezono metu.

Visi į sirgalių čempionatą žiūri kitaip. Gal kai kas ir nutyli, neišsako savo nuomonės, bet konfliktų ar muštynių nėra buvę“, – sakė L.Dapkevičius.

Privalo laikytis griežtų taisyklių

Sirgalių čempionato ekipose negali rungtyniauti LKL, NKL ar RKL krepšininkai.

Žaidėjai privalo būti aktyvūs aistruoliai – per rungtynes skanduojantys, mojuojantys vėliava, keliaujantys į išvykas ir galbūt priklausantys vienai iš komandos gerbėjų grupuočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.