EUROLYGA 2023

D.Blattas po finalo – apie kitą pasaulį, garbę ir pasiteisinimus

Sunkus ir įtemptas Davido Blatto sezonas baigėsi skaudžiai. Iš Eurolygos, kur triumfavo su Tel Avivo „Maccabi“ klubu, pakviestam 56 metų strategui teko vairuoti tik čempionų žiedams suburtą „Cleveland Cavaliers“ komandą. Kalbos apie nesutarimus su lyderiu LeBronu Jamesu, traumos ir galiausiai pasiektas lygis, leidęs nužingsniuoti iki finalo – D.Blattui šiemet teko išgyventi daugybę emocijų, nekalbant apie gyvenimo JAV iššūkius.

D.Blattas pasiteisinimų neieškojo.<br>AP nuotr.
D.Blattas pasiteisinimų neieškojo.<br>AP nuotr.
D.Blattas pasiteisinimų neieškojo.<br>AP nuotr.
D.Blattas pasiteisinimų neieškojo.<br>AP nuotr.
D.Blattas pasiteisinimų neieškojo.<br>AP nuotr.
D.Blattas pasiteisinimų neieškojo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 10:26 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:09 AM

D.Blattas turėjo nuostabią progą tapti pirmuoju NBA treneriu naujoku nuo 1982 metų, kuriam pavyko iškovoti NBA čempionų žiedus. Dvigubą JAV ir Izraelio pilietybę turintis specialistas galėjo tapti pirmuoju „Cavaliers“ treneriu, triumfavusiu NBA, bet jam nepavyko.

Golden State Warriors“ krepšininkai šeštosiose rungtynėse Klivlande 105:97 skėlė antausi „Cavaliers“ komandai, o tada privertė stebėti šeimininkus jų triumfo akimirką.

„Warriors“ seriją iki keturių pergalių laimėjo 4:2.

„Tai – procesas. Nepabudinti vieną rytą ir staiga užsimanai tapti NBA čempionu. Tikiesi triumfuoti, bet ne visada viskas klostosi palankiai. Mūsų vyrukai padarė daugiau nei kas nors galėjo tikėtis. Aš didžiuojuosi „Cavaliers“. Pralaimėti – labai sunku. Ne visos istorijos baigiasi laimingai, bet tai nereiškia, kad ta istorija – bloga. Ši nebuvo bloga. Tai – gera istorija“, – savo pirmajame interviu po NBA sezono spaudos konferencijoje kalbėjo D.Blattas.

„Cavaliers“ prieš sezoną subūrė čempionišką Didįjį trejetą, tačiau iki NBA finalo serijos išgyveno tik L.Jamesas. Kyrie Irvingas dar spėjo sužaisti pirmąjį serijos mačą, bet iškrito dėl traumos, o anksčiau buvo priverstas pasitraukti ir kitas L.Jameso pagalbininkas Kevinas Love.

„Kai juos praradome, niekada neprašiau užuojautos. Niekada nesiteisinome ir neketinu to daryti dabar“, – sakė D.Blattas.

– NBA finalo serijoje neturėjote visų krepšininkų. Kiek sunku žaisti, kai komandoje nėra K.Irvingo ir K.Love'o?

– Savaime suprantama, kad norėjau, jog finale žaistų visa komanda. Man labai gaila dėl Kevino ir Kyrie, nes jie per sezoną nuveikė daug. Jie stipriai prisidėjo prie to, kad žaidėme finale. Jeigu ne jie, čia nebūtume, tad suprantama, kad vaizdas visiškai pasikeistų, jeigu Kevinas ir Kyrie būtų žaidę finale.

Kai juos praradome, niekada neprašiau užuojautos. Niekada nesiteisinome ir neketinu to daryti dabar. Mes žaidėme iš visos širdies. „Warriors“ buvo geresni. O mūsų vyrukai pasveiks ir mes sugrįšime kitą sezoną.

– Kai jus pasamdė, labai mažai žmonių tikėjo, kad L.Jamesas sugrįš į „Cavaliers“, bet netrukus jis atsidūrė komandoje. Koks jausmas buvo jį treniruoti? Dabar jūsų laukia ir pilnas pasirengimas sezonui kartu, tad kokią ateitį matote po patirties su L.Jamesu?

– Visi matėme įrodymą, kad L.Jamesas – nuostabus krepšininkas. Jis tapo nuostabiu ekipos lyderiu. Jis tapo žaidėju, kuris auga ir aikštėje, ir už jos ribų. L.Jamesas tapo tokiu, kokį ji visi ir norėjo matyti.

Darbas kartu buvo iššūkiu, tačiau gavau labai daug naudos, nes dirbau su geriausiu žaidėju pasaulyje. Jis vedė komandą ir padarė viską, kad mums pasisektų.

Jis buvo nuostabus. Jis man labai daug padėjo. Treniruoti jį – didelė garbė. LeBronas turėtų didžiuotis savo darbu šiemet. Manau, kad jis sužaidė vieną geriausių sezonų karjeroje. Džiaugiuosi, kad esi vienas tų, kurie padėjo jam taip pasirodyti.

– Praeityje Europoje ir Izraelyje įveikėte daugybę iššūkių. Ar šis sezonas buvo sunkiausias per jūsų trenerio karjeroje? Be to, daug kalbate apie darbą. Dabar praėjo tik 30 minučių po sezono pabaigos, bet ko jūs tikitės iš savęs ir komandos ateityje?

– Kiekvienas sezonas turi savo iššūkius ir atskirą gyvenimo vagą. Sunku palyginti vieną sezoną su kitu. Pasakysiu tai – aš priėmiau iššūkį prisitaikyti prie kitokio žaidimo, beveik kitokio pasaulio, NBA pasaulio, kuris skiriasi nuo visų kitų, kuriuose teko pabuvoti.

Man labai padėjo asistentai, krepšininkai ir klubo valdyba. Žinoma, kad buvo sunku. Jausmas toks, lyg žengtum į naują pasaulį ir kiekvieną dieną turėtum išmokti kažką naujo. Bet man pasisekė, nes gavau daug labai gerų žaidėjų ir progų surasti savo kelią.

Mes buvome NBA finale ir mums trūko poros mačų iki triumfo. Manau, kad nuveikėme visai gerą darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.