EUROLYGA 2023

Ir vėl finale kritęs Karalius Jamesas: „Nėra ką čia sakyti“

L.Jamesui ir vėl neteko laimėti NBA finale.<br>AP nuotr.
L.Jamesui ir vėl neteko laimėti NBA finale.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:09 AM

„Aš esu geriausia žaidėjas pasaulyje“, – dar prieš šeštąsias NBA finalo serijos rungtynes pareiškė LeBronas Jamesas. Karaliumi vadinamas „Cleveland Cavaliers“ lyderis tikėjo, kad tokie žodžiai gali suteikti pasitikėjimo komandai, bet L.Jamesui savo žodžių teisingumą teks įrodyti kitąmet.

30 metų NBA žvaigždei nepavyko paskutinę minutę pataikyti itin svarbaus tritaškio, o galiausiai jis buvo pakeistas. L.Jamesas tiesiog sėdo ant suolo ir susiėmė už galvos.

Golden State Warriors“ komanda ankstų trečiadienio rytą 105:97 Klivlande nugalėjo „Cavaliers“ ir tapo NBA čempione.

L.Jamesas savo užduoties neįvykdė. Į „Cavaliers“ iš „Miami Heat“ sugrįžęs puolėjas sugebėjo tik pakartoti 2007 metų kelią, kai nuvedė klubą į finalą, bet patyrė pralaimėjimą. Tuomet iš L.Jameso svajonę Klivlande pagrobė „San Antonio Spurs“.

„Nelabai, ką čia pasakysi. Aš jau keturiskart pralaimėjau finale. Tau belieka tik susikaupti ir tęsti žaidimą. Stengiuosi daryti tai, ką turiu, atiduoti viską komandai. Man skaudu, kai žinau, kad galėjau padaryti daugiau, sužaisti geriau“, – sakė L.Jamesas, neradęs žodžių išreikšti emocijoms po pralaimėjimo. „Cavaliers“ lyderis tik skėsčiojo rankomis.

„Dar negalvojau apie kitą sezoną“, – pridūrė jis.

L.Jamesas NBA finalo serijoje žaidė be dviejų svarbiausių pagalbininkų – Kyrie Irvingo ir Kevino Love. K.Irvingas sužaidė vieną mačą NBA finale, bet iškrito dėl traumos. K.Love taip ilgai neištempė – dar anksčiau pasitraukė dėl traumos.

„Nežinau jokios kitos komandos, kuri patektų į finalą, nors prarado du Visų žvaigždžių lygio žaidėjus. Nesu girdėjęs apie tokią komandą. Norint laimėti tau reikia sveikų žaidėjų, sveikų lyderių. Mes to neturėjome“, – apie Didįjį trejetą kalbėjo L.Jamesas. – Mums pritrūko talento. Žaidėme tiek, kiek galėjome, taip, kaip galėjome. Varžovai buvo sveiki. Jie turėjo visus žaidėjus. Jie žaidė pagal savo sistemą.“

L.Jamesas teigė, kad būtų paprasčiau, jeigu nebūtų žaidęs NBA finale, tačiau iškart pridūrė – kad mintys tik apie pirmąjį atkrintamojo etapo ratą – ne jo charakteriui.

„Visada nusivili, kai pralaimi finale. Žinote, nėra skirtumo, ar tu – Majamyje, ar Klivlande“, – sakė krepšininkas.

L.Jamesas taip pat pralaimėjo balsavimą dėl NBA finalo MVP apdovanojimo. Naudingiausiu finalo serijos žaidėju buvo išrinktas Andresas Iguodala.

„Per pastaruosius keletą mačų jis žaidė puikiai. Ypač puolime. O gynyboje nebūna kova vienas prieš vieną. Kai aš tik pajudėdavau, prie manęs kas nors būdavo. Atlikdavau perdavimą, kažkas prižiūrėdavo mane toliau. Tai nėra kompiuterinis žaidimas, kur žaidžiama vienas prieš vieną. Bet jis žaidė labai gerai. Ypač paskutinėse rungtynėse“, – sakė L.Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?