EUROLYGA 2023

M. Šernius: „Europos moterų čempionatas tampa hibridiniu“

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Europos krepšinio čempionatą pradėjo dviem skaudžiais pralaimėjimais, tačiau atsitiesė ir ketvirtadienį pradės lemiamas kovas dėl išsvajoto tikslo – bent penktosios vietos pirmenybėse.

Moterų rinktinę į pergales veda M.Šernius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Moterų rinktinę į pergales veda M.Šernius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Jun 18, 2015, 9:34 AM, atnaujinta Nov 21, 2017, 5:46 PM

Lietuvės čempionato starte 58:72 nusileido ispanėms, o kitą dieną po pralaimėjimo 79:85 slovakėms buvo atsidūrusios ties bedugnės kraštu. Tačiau Manto Šerniaus auklėtinės nepasidavė ir šventė dvi sunkias pergales – 72:66 prieš šeimininkes vengres, 70:68 prieš švedes. Tai leido užimti trečiąją vietą grupėje ir žengti į antrąjį pirmenybių etapą.

„Rezultatas tikrai nėra prasčiausias, bet kartu ir ne geriausias. Visada komandai sakau, kad esame maksimalistai ir norime kuo geriau atstovauti savo šaliai. Tačiau žiūrint į tai, kad žaidėme labai stiprioje grupėje, o ir grafikas buvo sunkus – turėjome rungtyniauti keturias dienas iš eilės, manau, kad susitvarkėme tiek psichologiškai, tiek fiziškai“, – džiaugėsi M.Šernius.

Treneris taip pat pastebėjo, kad teko prisitaikyti prie keisto teisėjavimo – tuo skundžiasi daugelis čempionato trenerių.

„Visi turi nusiskundimų. Teko taikytis prie keisto teisėjų darbo ir tai padarėme. Tikiuosi, kad antrame etape to nebus“, – šyptelėjo strategas.

Pirmajame etape lietuves labiausiai skriaudė natūralizuotos priešininkių žaidėjos – Ispanijos rinktinei atstovaujanti senegalietė Astou Ndour, Slovakijos rinktinės amerikietė Kristi Toliver, Vengrijos marškinėlius vilkinti Alexandria Quigley.

„Europos čempionatas tampa hibridiniu – vos ne kiekviena komanda turi po amerikietę, kurios yra lyderės ir nuolat pelno po dvidešimt taškų. Komandą tempia viena žaidėja ir viskas sukasi aplink ją. Tai tikrai iškreipia Europos čempionatą, mažina motyvaciją ir susidomėjimą pirmenybėmis. Apie tą kalba ir kitų ekipų atstovai“, – pasakojo šį sezoną Pasvalio „Pieno žvaigždes“ treniravęs M.Šernius.

Mūsiškės pirmajame etape neišvengė ir duobėto žaidimo – susikrovusios dviženklę persvarą ją iššvaistydavo arba atvirkščiai – leisdavo pabėgti varžovėms, o vėliau jas vydavosi.

„Tą lemia psichologiniai dalykai. O ir čempionato teisėjai laiminčiai komandai savo švilpukais nepadeda – tai buvo ne vieneriose rungtynėse. Toks jausmas, kad jie nori kuo daugiau intrigos. Kita vertus, tai užgrūdino komandą, ir jau nebijosime žaisti, kai rezultatas bus lygus“, – svarstė treneris.

Antrąjį etapą lietuvės pradės be įskaitinių taškų ir kovos su Rusija, Serbija ir Kroatija. M.Šernius pripažįsta: grupė labai sudėtinga, tačiau ir mūsų rinktinė turi savų kozirių. Juos ji galės parodyti jau ketvirtadienio mače su Rusija.

„Rusija – labai galinga komanda. Ji labai priklausoma nuo nuotaikos. Jeigu atsipalaiduos kaip prieš latves, tikrai turėsime galimybių laimėti. Turime savų kozirių, žinome jų silpnas ir stiprias vietas. Paruošėme taktinius manevrus, kuriuos privalėsime išpildyti, jei norėsime laimėti“, – prieš laukiančią dvikovą kalbėjo strategas.

Lietuvos ir Rusijos rinktinių mačo pradžia – 19 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.