EUROLYGA 2023

Supykęs G.Armani perkratys Milano ekipą – L.Kleizai vietos nebus

Lietuvis Linas Kleiza ir nemažai kitų Milano „Emporio Armani“ krepšininkų atsisveikina su klubu. Italijos žiniasklaida paskelbė, kad krepšinio tragediją šį sezoną išgyvenęs Milano klubas nusprendė imtis rimtų permainų ir pradėjo nuo žaidėjų ir vadybininkų. Pernai L.Kleiza su „Emporio Armani“ pasirašė vienerių metų sutartį, kurios kaina neva 750 tūkst. eurų. Tačiau šią vasarą italai su  30-mečiu mūsų šalies krepšininku neketina kontrakto pratęsti.

L.Kleizai teks ieškoti kito klubo.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
L.Kleizai teks ieškoti kito klubo.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2015, 5:57 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 11:45 AM

Italų spauda tikina, kad po bevaisio „Emporio Armani“ ekipos sezono madų namų įkūrėjas itin širdo dėl į balą išmestų pinigų. Tikinama, kad per penkias artimiausias dienas bus kardinaliai ištaršyta ekipa ir jai numatyti du galimi atgimimo keliai. Pirmasis: po darbo JAV į klubą sugrįžta visų vadybininkas Livio Proli, o generalinio direktoriaus kėdė skirta Nicola Alberani. 

Jie abu rinksis naują kito sezono trenerį ir žaidėjus. Kitas variantas: L.Proli perims visą klubo vadybą, o jo padėjėju ir treneriu bus Saša Džordževičius. Vienu ar kitu atveju, Italijos krepšinio apžvalgininkų nuomone, lietuviui Linui Kleizai durys į ekipą uždarytos.

30 metų 203 cm ūgio lietuvis geru sezonu pasigirti negalėjo. Jis Eurolygoje vidutiniškai pelnė 7,3 taško, atkovojo 3,1 kamuolio ir rinkdavo 5,3 naudingumo balo. Jo naudingumas Italijos čempionate buvo kiek aukštesnis – 5,9 balo. L.Kleiza vidutiniškai pelnė 8,5 taško.

„Emporio Armani“ atsisveikinti ketina ir su kitais žaidėjais, o iš dabartinės komandos jų liks vos keletas. „La Gazzetta dello Sport“ skelbė, kad klubas nori nutraukti sutartį su Shawnu Jamesu ir nėra tikras dėl Danielio Hacketto ir Alessandro Gantile.

Pastarieji nori pamėginti savo laimę NBA Vasaros stovykloje.

L.Kleiza dar nėra apsisprendęs dėl žaidimo Lietuvos krepšinio rinktinėje. Sportininkas yra užsiminęs, kad norėtų pailsėti. Jis taip pat yra sakęs, kad norėtų savo karjerą baigti Kauno „Žalgiryje“.

Italijos čempionate „Emporio Armani“ laimėjo reguliarųjį sezoną, tačiau vėliau nesugebėjo įveikti pusfinalio etapo. Milano klubą eliminavo Sasario „Banco di Sardegna“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.