EUROLYGA 2023

L. Jameso šešėlis negąsdina: D. Blattas laukia kito NBA sezono

Davidui Blattui pirmasis NBA sezonas buvo ilgesnis nei visiems treneriams senbuviams. Po triumfo Eurolygoje į Ameriką pakviestas dvigubą Izraelio ir JAV pilietybę turintis krepšinio specialistas su čempionų karūnai suburta „Cleveland Cavaliers“ ekipa nužygiavo iki pat finalo. Bet čia D.Blattui triumfuoti neteko. „Cavaliers“ seriją iki keturių pergalių 2:4 pralaimėjo po 40 metų pertraukos čempionų žiedus laimėjusiai „Golden State Warriors“ ekipai.

D.Blattas teigė, kad ir toliau liks „Cavaliers“ klube.<br>AP nuotr.
D.Blattas teigė, kad ir toliau liks „Cavaliers“ klube.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 9:55 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 4:42 AM

Bet D.Blattas galvos nenuleidžia. Jis nekantrauja pradėti pasirengimą 2015-2016 metų sezonui.

„Didžioji dalis sudėties išliks ir tai bus didžiulis pranašumas, pradedant kitą sezoną“, – per spaudos konferenciją kalbėjo D.Blattas.

Šį sezoną JAV žiniasklaida jau daug kalbėjo apie 56 metų stratego ir NBA žvaigždės LeBrono Jameso santykius. Po NBA finalo ESPN žurnalistas Marcas Steinas parašė straipsnį, kuriame pateikė savo įžvalgas dėl L.Jameso elgesio per finalo seriją. Pasirodo, kad „Cavaliers“ lyderis užgožė D.Blattą ir pats prašė minutės pertraukėlių, darė keitimus, šaukė ant D.Blatto, kai šis priimdavo kitokius sprendimus ir daugiausia bendravo su asistentu Tyronnu Lue.

Bet D.Blattas pareiškė, kad žmonės iš šalies mėgina sutirštinti jo ir L.Jameso santykių spalvas.

„Žmonės kartais vertina žaidimą ar kažkokį laikotarpį ir užmiršta, kad mes visi dirbame kartu. Ryšys vystosi palaipsniui ir jis reiškia daug daugiau nei tai, ką gali pamatyti akis. Ši patirtis man – fantastiška ir aš laukiu, kada pratęsiu savo kelionę“, – sakė D.Blattas.

Tai – ne pirmasis kartas, kada D.Blatto ir L.Jameso santykiai pateko po padidinamuoju stiklu. Per Rytų konferencijos pusfinalio seriją su „Chicago Bulls“ L.Jamesas aiškiai nesutiko su treneriu, kai šis paprašė minutės pertraukėlės. Tuomet „Cavaliers“ pakeitė derinį ir L.Jamesas pataikė pergalingą metimą.

Bet „Cavaliers“ generalinis direktorius Davidas Griffinas gynė D.Blattą.

„Man visiškai nesvarbios šių istorijų spalvos. Sensacija pati parduoda save, o jeigu dar ji susijusi su mūsų komanda, rezultatas – tik geresnis. LeBronas pats sakė, atrodo birželio 1-ąją, kad jis mano, jog treneris atliko velnišką darbą. Tad jeigu norite panaudoti konkrečius žodžius, aš jums pasakiau, ką L.Jamesas teigė“, – kalbėjo D.Griffinas.

L.Jamesas iš tiesų gyrė trenerį per Visų žvaigždžių savaitgalį ar atkrintamąjį etapą.

D.Griffinas gyrė D.Blatto gebėjimą prisitaikyti prie žaidimo, kai komanda nuolat keliavo ir tuomet, kai atkrintamajame etape negalėjo verstis Kyrie Irvingu ir Kevinu Love.

„Mes laimėjome neįtikėtiną skaičių rungtynių prieš labai geras komandas, kurių žaidimas itin skyrėsi. Jeigu kalbame iš krepšinio perspektyvos, net nežinau, ko dar visi tikisi. Davidas padarė vieną dalyką, kaip ir kiti, ir aš būčiau norėjęs, jog tai būtų pavykę ir man. Tai – žinių iš žiniasklaidos ignoravimas. Nes visa tai nieko nereiškia“, – pareiškė D.Griffinas.

Sulaukęs klausimų apie D.Blatto ateitį „Cavaliers“ komandoje, D.Griffinas sakė: „Net nežinau, ką mes čia dabar kritikuojame.“

Dabar „Cavaliers“ žaidėjai ir darbuotojai laukia klubo savininko Dano Gilberto žvilgsnio.

„Savininkai viską peržvelgs nuo apačios iki viršaus. Jie taip pat apžvelgs mane, pažiūrės į Davidą, į visus mus. O mes tiesiog mėginsime pasirodyti dar geriau“, – sakė D.Griffinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.