EUROLYGA 2023

Rusai kritikavo savo rinktinę ir išjuokė lietuves

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Europos čempionato Vengrijoje ir Rumunijoje antrąjį etapą pradėjo netikėta pergale prieš vieną favoričių Rusijos rinktinę. Tokia baigtimi negalėjo patikėti dvi garsios Rusijos moterų krepšinio asmenybės.

Lietuvės netikėtai įveikė ruses.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Lietuvės netikėtai įveikė ruses.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 6:10 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 5:47 AM

Mūsiškės ketvirtadienį vykusiame mače sugebėjo panaikinti 18 taškų deficitą ir švęsti pergalę 78:74.

Po šio pralaimėjimo Rusijoje pasipylė garsių krepšinio atstovių pasipiktinimo strėlės. Savo komentarus jos pateikė Rusijos krepšinio federacijai.

„Aš esu šokiruota. Negaliu net pasakyti, kas nutiko. Pirmoje rungtynių pusėje buvome visa galva geresnės, o vėliau dingo mūsiškių užsidegimas. Bėgiojome iš inercijos, nebuvo žaidėjos, kuri imtųsi atsakomybės. O lietuvės pradėjo pataikyti“, – rungtynes analizuoti mėgino tris kartus pasaulio čempione tapusi Nina Poznanskaja.

Nusipelniusi Rusijos trenerė Galina Voronina buvo kiek atviresnė ir pavadino lietuves pilkomis pelytėmis.

„Mūsų rinktinė pramiegojo lietuvių spurtą ir susiėmė tik tada, kai jau buvo vėlu. Pirmoje rungtynių pusėje lietuvės atrodė kaip pilkos pelytės. Labai gaila. Bet atminkime – mes galime viską“, – kalbėjo ji.

Lietuvos komanda antrojo čempionato etapo naujai sudarytoje F grupėje šiuo metu užima penktą vietą. Į šią grupę lietuvės pateko be įskaitinio taško ir jį iškovojo nugalėjusios ruses.

Dvi įskaitines pergales turinčios ir antrą vietą grupėje užimančios rusės šiame čempionate suklupo du kartus – grupių etape  nusileido pasirodymą pirmenybėse jau baigusioms Latvijos krepšininkėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.