EUROLYGA 2023

Prieš dvikovą su Baltarusija – varžovių trenerio pagyros

Baltarusijos krepšinio sirgaliai apsidžiaugė sužinoję, kad jų komanda Europos čempionato ketvirtfinalyje žais ne su Rusijos, o su Lietuvos rinktine. Tačiau baltarusių treneris Anatolis Bujalskis įspėjo, kad lietuvės taip pat yra labai stiprios varžovės.

Lietuvės stos į mūšį su baltarusėmis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvės stos į mūšį su baltarusėmis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

2015-06-24 09:33, atnaujinta 2017-10-29 15:59

„Lietuvos rinktinė laimėjo penkerias rungtynes iš eilės, kelias pergales išplėšė paskutinėmis sekundėmis ir parodė itin tvirtą charakterį. Tai – labai stiprios komandos požymis, – Baltarusijos krepšinio federacijos interneto svetainei sakė A.Bujalskis. – Apskritai, Europos pirmenybių atkrintamosiose varžybose silpnų ekipų nebūna. Juo labiau negalima palankia varžove vadinti komandos, kuri savo grupėje užėmė antrąją vietą“.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

A.Bujalskis aukštai įvertino ir visą Lietuvos moterų krepšinį: „Žinau, kad Lietuvoje rimtai užsiėmė moterų krepšiniu. Jie turi daug perspektyvių krepšininkių, kurios kol kas nepatenka į rinktinę.

Aš puikiai žinau, kokia yra mūsų padėtis. Šiuo atžvilgiu Lietuvos pranašumas prieš Baltarusiją yra milžiniškas. Mes to net nesapnuojame“.

Šiame Europos čempionate Baltarusijos rinktinės branduolį sudaro labai patyrusios krepšininkės. Bet varžovių trenerio manymu, Lietuvos komandai irgi netrūksta patirties.

„Lietuvos rinktinėje žaidžia nemažai patyrusių krepšininkių, atstovaujančių stipriems Europos klubams. Lietuvių sudėtis yra gerai subalansuota“, – tvirtino A.Bujalskis.

A.Bujalskis prie Baltarusijos rinktinės vairo grįžo šiais metais. Jis pakeitė 2012-2014 metais baltaruses treniravusį lietuvį Rimantą Grigą.

Tačiau rinktinės trenerio darbas A.Bujalskiui nėra naujas. 55 metų krepšinio specialistas savo šalies nacionalinei komandai jau vadovavo 1994-1998 ir 2002-2011 metais.

Kaip krepšininkės kovoja dėl bilietų į Rio de Žaneirą?

Trečiadienį vakare Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Budapešte žais Europos pirmenybių ketvirtfinalio rungtynes su Baltarusijos komanda. Šios dvikovos nugalėtojos užsitikrins vietą olimpiniame atrankos turnyre ir tęs kovą dėl tiesioginio bilieto į Rio de Žaneirą. Pralaimėjusios irgi dar nepasitrauks iš kovos dėl olimpinio kelialapio – teisę dalyvauti olimpinių žaidynių atrankos turnyre gaus ir penktoji Senojo žemyno pirmenybių komanda.

2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių moterų krepšinio turnyre rungtyniaus dvylika komandų. Šiuo metu formaliai aiški tik viena Rio de Žaneiro žaidynių dalyvė. Tai – 2014 metų pasaulio čempionė JAV.

Ar be atrankos leisti olimpinėse žaidynėse dalyvauti šeimininkei Brazilijos rinktinei, FIBA Valdyba spręs tik šių metų rugpjūčio 7-9 dienomis vyksiančiame posėdyje. Tačiau labai abejotina, kad pasaulio krepšinio vadovai gali priimti Brazilijos rinktinėms (tiek moterų, tiek vyrų) nepalankų sprendimą.

Šiais metais kelialapius į Rio de Žaneirą gaus dar penkios komandos – visų žemynų (Europos, Amerikos, Azijos, Afrikos ir Okeanijos) čempionės.

Dėl likusių penkių arba šešių (jei Brazilijai reikės varžytis atrankoje) kelialapių dvylika komandų kovos olimpiniame atrankos turnyre, kuris bus surengtas 2016 metų birželio 13-19 dienomis.

Į atrankos turnyrą pateks keturios Europos (žemyno čempionate užimsiančios 2-5 vietas), trys Amerikos, po dvi Azijos bei Afrikos ir viena Okeanijos komanda.

Europos čempionatas šiuo metu vyksta Vengrijoje. Amerikos čempionatas bus surengtas rugpjūčio 9-16 dienomis Edmontone (Kanada), Azijos – rugpjūčio 29-rugsėjo 5 dienomis Vuhanyje (Kinija), Afrikos – rugsėjo 24-spalio 3 d. (data bus tikslinama) Jaundėje (Kamerūnas), Okeanijos – rugpjūčio 15-18 dienomis Melburne (Australija) ir dviejuose Naujosios Zelandijos miestuose (Australijos ir Naujosios Zelandijos rinktinės žais trejų rungtynių seriją).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.