EUROLYGA 2023

1992 m. svajonių rinktinė dabar: vieni bankrutavo, kiti klesti

Tikrosios svajonių komandos etiketė priklauso 1992 metų JAV krepšinio rinktinei. Nežinia, ar kada nors krepšinis išvys tokią talentingą komandą, olimpinius aukso medalius iškovojusią varžovus triuškindama vidutinišku 43,7 taško skirtumu.

M.Jordanas toliau mėgaujasi šlove.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Jordanas toliau mėgaujasi šlove.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2015, 1:44 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:20 AM

Į siaubą varžovus vedę amerikiečiai 1992 metais skaudžiai baudė ir Lietuvos rinktinę – tada mūsiškiai su Arvydu Saboniu, Rimu Kurtinaičiu, Valdemaru Chomičiumi, Artūru Karnišovu, Šarūnu Marčiulioniu ir kitais geriausiais rinktinės žaidėjais pralaimėjo 76:127.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Tačiau ką dabar veikia šios rinktinės nariai, kiek daugiau nei prieš dvidešimt metų krepšinio aikštelėje išdarinėję stebuklus?

Charlesas Barkley. Šis vyrukas jau tuo metu buvo vienas geriausių NBA žaidėjų ir JAV rinktinėje pirmavo pagal pelnomus taškus. Kai 2000 metais Ch.Barkley baigė karjerą jis pradėjo dirbti TNT kanale ir prisijungė prie krepšinio analitikų ir šiuo metu dirba „Inside the NBA“ laidoje.

Žaidynių statistika: 18 taškų, 4,1 atkovoto kamuolio ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Clyde'as Drexleris. Nors į rinktinę pateko paskutiniu momentu, C.Drexleris buvo vienas svarbiausių žmonių ekipoje ir rinko dviženklį taškų skaičių.

Baigęs karjerą jis trumpai dirbo treneriu Hiustono universitete, tačiau nesėkmingai. Nuo to laiko jis mažai rodosi viešumoje, tačiau dalyvavo šokių projekte „Dancing with the Stars“. Hiustone jis užsiima verslu ir valdo nekilnojamojo turto kompaniją.

Žaidynių statistika: 10 tšk., 3 atk. kam, 3,6 rez. perd.

Christianas Laettneris. Aukštaūgis buvo dvyliktasis ekipos žaidėjas, 1992 metais buvęs tik antrakursis Duke'o studentas. Jis buvo laimėjęs antrąjį NCAA čempiono titulą ir buvo daug žadantis žaidėjas. Tačiau Ch.Laetnerio karjera nesusiklostė taip, kaip visi tikėjosi.

Šiuo metu jis užsiima verslu su buvusiu komandos draugu universitete Brianu Davisu ir gyvena Floridoje su žmona ir vaiku. Buvęs žaidėjas itin dažnai žvejoja.

Žaidynių statistika: 4,8 tšk., 2,5 atk.kam., 0,4 rez. perd.

Scottie Pippenas. S.Pippenas daug laiko pasireikšti žaidynėse negavo, tačiau buvo vienas jos lyderių. Baigęs karjerą NBA jis žaidė už Atlanto, o dabar dirba „Chicago Bulls“ klubo prezidento patarėju. Skelbiama, kad šį darbą buvusi krepšininko ekipa jam pasiūlė, kai paaiškėjo, kad S.Pippenas išvaistė visus uždirbtus pinigus.

Žaidynių statistika: 9 tšk., 2,1 atk. kam, 5,9 rez. perd.

Johnas Stocktonas. Šis įžaidėjas vis dar yra NBA visų laikų lyderis pagal rezultatyvius perdavimus ir perimtus kamuolius. Šiuo metu „Utah Jazz“ legenda gyvena Vašingtone su žmona – jis turi dvi dukras ir keturis sūnus, vienas jų praėjusiais metais debiutavo NBA.

Žaidynių statistika: 2,8 tšk, 0,3 atk.kam, 2,0 rez. perd.

Chrisas Mullinas. Baigęs karjerą Ch.Mullinas dirbo trenerio asistentu ir krepšinio operacijų viceprezidentu „Golden State Warriors“ klube, o dabar yra vienas ESPN analitikų.

Žaidynių statistika: 12,9 tšk. 1,6 atk. kam, 3,6 rez.perd.

Karlas Malone'as. Vienas geriausių visų laikų NBA krepšininkų po karjeros baigimo prisijungė prie nacionalinės ginklų asociacijos, kuri gina teises laikyti ginklus. Pats krepšininkas jų turi keletą, tačiau laisvalaikiu mėgsta ir žvejoti. Jam priklauso keli restoranai.

Žaidynių statistika: 13 tšk., 5,3 atk.kam, 1,1 rez.perd.

Patrickas Ewingas. Baigęs karjerą legendinis vidurio puolėjas dirbo trenerio asistentu „Houston Rockets“ ir „Orlando Magic“ klubuose, kur daugiausiai treniravo Yao Mingą ir Dwightą Howardą. Šiuo metu jis dirba „Charlotte Hornets“ trenerių štabe.

Žaidynių statistika: 9,5 tšk., 5,3 atk. kam., 0,4 rez.perd.

Davidas Robinsonas. Kelis kartus su „San Antonio Spurs“ čempionu tapęs D.Robinsonas po karjeros baigimo įkūrė pelno nesiekiančią mokyklą San Antonijuje, kuriai paaukojo daugiau nei 11 mln. dolerių. Šiuo metu jis užsiima verslu.

Žaidynių statistika: 9 tšk., 4,1 atk. kam, 0,9 rez. perd.

Larry Birdas. Žaisdamas olimpinėse žaidynėse L.Birdas jau artėjo prie karjeros pabaigos. Vėliau jis jis dirbo „Boston Celtics“ trenerio asistentu ir galiausiai tapo „Indiana Pacers“ vyriausiu treneriu. 2003 metais jis perėjo dirbti į klubo valdybą ir dabar yra krepšinio operacijų prezidentas.

Žaidynių statistika: 8,4 tšk., 3,8 atk. kam., 1,8 rez. perd.

Magicas Jonhsonas. Po karjeros pabaigos M.Jonhsonas įkūrė keletą verslų, įskaitant ir „Magic Jonhson Enterprises“, kurios jį pavertė vienu finansiškai sėkmingiausių karjerą baigusių krepšininkų.

Žaidynių statistika: 8 tšk., 2,3 atk. kam, 5,5 rez. perd.

Michaelas Jordanas. Geriausiu visų laikų krepšininku laikomas M.Jordanas per savo karjerą iškovojo šešis NBA čempiono žiedus, o šiuo metu jam priklauso „Charlotte Hornets“ komanda. Jis ir toliau uždirba milijonus iš savo vardo batelių linijos.

Žaidynių statistika: 14,9 tšk., 2,4 atk. kam., 4,8 rez. perd.

Hypun ir Lrytas.lt inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.