EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinėje vietos neliko Ž. Janavičiui ir A. Gudaičiui

Antradienį po vakarinės treniruotės Lietuvos rinktinės treneriai paskelbė, kad paskutiniai du žaidėjai, kurie palieka rinktinę, yra Žygimantas Janavičius ir Artūras Gudaitis. Tad aiškus ir Lietuvos komandos dvyliktukas, kuris sieks Europos krepšinio čempionate bent pakartoti 2013-ųjų pirmenybių rezultatą – patekti į turnyro finalą.

Ž.Janavičius ir A.Gudaitis čempionatą stebės Lietuvoje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Ž.Janavičius ir A.Gudaitis čempionatą stebės Lietuvoje.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Ž.Janavičius palieka rinktinę.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo.
Ž.Janavičius palieka rinktinę.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 1, 2015, 8:31 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 11:20 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Daug kas galvojo, kad  treneris Jonas Kazlauskas paskutinius du žaidėjus, kurie nevyks į „Eurobasket 2015“, paskelbs baigiantis pasirengimo ciklui. Krepšinio aistruoliai manė, kad tai bus trečiadienis, tačiau jau rugsėjo 1-ąją strategas J.Kazlauskas padėkojo dviem kandidatams –  26-erių 192 cm ūgio Ž.Janavičiui ir 21-erių 208 cm ūgio vidurio puolėjas  A.Gudaičiui už darbą rinktinėje.

Abu krepšininkai po poros dienų prisijungs prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo žaidėjų, kurie jau savaitę rengiasi būsimam sezonui.

Pasirengimo cikle Ž.Janavičius sužaidė 7 rungtynes, per kurias pelnė po 3,6 taško, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei atkovodavo po 1,3 atšokusio kamuolio.

Tuo tarpu A.Gudaits rungtyniavo vos 4 mačuose ir pelnė vidutiniškai po 6,3 taško ir atkovojo po 4,5 kamuolio. Krepšininkas gan ilgai sirgo ir praleido nemažai mačų.

J.Kazlausko sprendimas galiausiai patvirtino faktą, kad jau šią savaitę oficialiose rungtynėse vilkėdami Lietuvos rinktinės marškinėlius galės debiutuoti net keturi nacionalinės ekipos žaidėjai – Lukas Lekavičius, Deividas Gailius, Artūras Milaknis ir Domantas Sabonis. J. Kazlauskas pirmiems iš 17-os kandidatų „ačiū“ tarė „Lietuvos ryto“ gynėjui Mariui Runkauskui ir sostinės ekipos atakuojančiam gynėjui Rokui Giedraičiui, o tada padėkojo ir įžaidėjui Adui Juškevičiui.

Rugsėjo 3 dieną Lietuvos rinktinė autobusu išvyks į Rygą, kur po dviejų dienų pradės 2015 metų Europos vyrų krepšinio čempionato kovas. 

Turnyro pirmąsias rungtynes lietuviai žais su Ukraina.

Tad galutinis J.Kazlausko sprendimas yra toks – į šių metų „Eurobasket“ čempionatą vyks Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas, Deividas Gailius, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas ir Jonas Valančiūnas.

Europos čempionatas keturiose šalyse  - Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje vyks rugsėjo 5-20 dienomis.

Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis.

Patekusi į atkrintamasias varžybas, J. Kazlausko vedama rinktinė kelsis  į Lilį (Prancūzija). Ten bus žaidžiami aštuntfinalio mačai, o lietuviai šiame etape kovotų su C grupės komandomis.

Prieš pirmenybes lietuviai sužaidė 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septynis Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.