EUROLYGA 2023

Ar daug kuo skiriasi LLRA ir LKF?

Ką pasirinktumėte – buvusį prabangų, bet jau apsilaupiusį „Mercedes“ ar kuklesnį, bet šiuolaikinėmis technologijomis varomą elektromobilį?

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Sep 4, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:44 PM

Populiariausiai šalyje sporto šakai diriguojanti Lietuvos krepšinio federacija (LKF) linkusi investuoti į praeitį.

Svarbiausia – prabangus krepšinio muziejus, o visa kita gali palaukti.

Toks įspūdis susidaro iš pastarųjų LKF vykdomojo komiteto posėdžių sprendimų.

Neseniai LKF išdidžiai skelbė, jog suras savų lėšų įkurti Kaune krepšinio namus, o ką tik kategoriškai pareikalavo, kad Vyriausybė mokesčių mokėtojų pinigais nupirktų teisę rengti Lietuvoje olimpinį atrankos turnyrą ir padengtų visas jo organizavimo išlaidas.

Naują LKF veiklos kryptį – pirmyn į praeitį – šią savaitę patvirtino ir pokyčiai vadovybėje.

Prieš kurį laiką buvo prastumtos įstatų pataisos, kurios sumažino įvairių lygų atstovavimo kvotas ir drastiškai sumenkino LKL svorį federacijos veikloje, o dabar paaiškėjo, kad bene svarbiausia šalyje krepšinio lyga yra veteranų. Mat jos ilgametis vadovas 66 metų A.S.Anužis tapo LKF viceprezidentu ir įgijo daugiau svorio organizacijoje nei bet kurios profesionalų lygos atstovai.

Beje, LKF dėliojami akcentai panašūs į skandalingojo europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio vadovaujamos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) akibrokštus.

LLRA irgi jaučiasi turinti išskirtinę teisę pareikalauti iš valstybės daugiau nei kitos organizacijos. Lenkų politikai užsigeidė, kad tautinių mažumų moksleivių krepšelis būtų dar labiau didinamas, nors ir dabar yra 40 proc. didesnis nei lietuviškų mokyklų.

Gal tarp LLRA ir LKF skirtumas tik toks, kad savo tikslams pasiekti lenkų politikai pasitelkė vaikus ir religiją, o krepšinio veikėjai antrąją šalies religiją bando puoselėti remdamiesi senjorais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.