EUROLYGA 2023

Susipažinkite: pirmoji lietuvių varžovė „EuroBasket“ – Ukraina

Šeštadienį Lietuvos krepšinio rinktinė pradeda kovą dėl Europos krepšinio čempionato medalių, tačiau pirmiau Jono Kazlausko komanda turi peržengti grupės barjerą. Pirmieji lietuvių varžovai D grupėje – Ukrainos krepšininkais. Mačas Rygoje prasidės 21 val. 30 min.

Lietuvos ir Ukrainos dvikova D grupėje vyks 21 val. 30 min.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos dvikova D grupėje vyks 21 val. 30 min.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos dvikova D grupėje vyks 21 val. 30 min.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos dvikova D grupėje vyks 21 val. 30 min.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 5, 2015, 10:49 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 10:57 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Lrytas.lt pateikia informaciją apie Ukrainos ekipą.

Valstybė. Oficialus pavadinimas – Ukraina. Plotas – 603,6 tūkst.kv.km. Gyventojų – 44,4 mln. Sostinė – Kijevas (2,8 mln. gyventojų; su priemiesčiais – 3,4 mln.). Valstybės vadovas – prezidentas Petro Porošenka.

Europos čempionatai. Dalyvauja 7-ąjį kartą. Debiutavo 1997 m. Geriausias rezultatas – 6-oji vieta (2013 m.).

Pasaulio čempionatai. Dalyvavo 1 kartą. 2014 m. užėmė 18-ąją vietą.

Olimpinės žaidynės. Nedalyvavo nė karto.

FIBA reitingas. Užima 40-ąją vietą.

Ukraina prieš Lietuvą. Šios komandos žaidė 5 oficialias rungtynes. Per jas Lietuvos rinktinė iškovojo 3 pergales. Pastarąjį kartą komandos susitiko 2013 m. Europos čempionato antrajame etape. Lietuvos rinktinė nugalėjo 70:63 (L.Kleiza 15, D.Motiejūnas 10, D.Lavrinovičius 8/ S.Gladyris 18, P.Jeteris 10).

Treneris. Sibire (Rusija) gimęs, bet prieš tris dešimtmečius žaisti į Kijevo „Budivelnyk“ atvykęs ir gyventi Ukrainoje likęs J.Murzinas rinktinę treniruoja pirmus metus. J.Murzinas pats žaidė Ukrainos rinktinėje ir dalyvavo 1997 m. Europos čempionate, o baigęs sportininko karjerą pradėjo dirbti treneriu. Jis taip pat yra Ivano Frankivsko „Goverla“ klubo treneris.

Permainos. Į Rygą neatvyko net keturi krepšininkai, kurie praėjusiame Europos čempionate žaidė rezultatyviausiai: P.Jeteris (įmesdavo 13,5 tšk.), S.Gladyris (12), K.Natiažko (7,7) ir V.Kravcovas (7,4). Rinktinėje nebėra ir amerikiečio trenerio M.Fratello, kuriam Ukrainos krepšinio federacija liko skolinga už praėjusius metus.

Amerikietis. Šiais metais rinktinėje debiutavo natūralizuotas amerikietis J.Randle‘as, prieš keletą sezonų trumpai žaidęs Mariupolio „Azovmaš“ klube. 28 metų įžaidėjas pakeitė užpernai ir pernai ukrainiečiams atstovavusį P.Jeterį.

Lyderiai. Tik du Ukrainos rinktinės krepšininkai praėjusį sezoną žaidė užsienio klubuose. Tai – J.Randle‘as („Eskisehir“, Turkija) ir K.Fesenko (Saratovo „Avtodor“, Rusija). Be jų šią vasarą per draugiškas rungtynes naudingiausiai žaidė Oleksandras Mišula ir Maksymas Pustozvonovas.

Amžius. Ukrainos rinktinėje nėra nė vieno vyresnio nei 30 metų krepšininko. Vyriausiam žaidėjui K.Fesenko tik šių metų gruodį sukaks 29-eri. Tačiau labai jaunų žaidėjų komandoje taip pat nėra. Trims jauniausiems A.Pustovyj, P.Krutousui ir O.Mišulai – 23-eji.

Nuostoliai. Dėl būtinybės išsigydyti įsisenėjusias traumas nežaidžia S.Liščukas ir S.Gladyris, be aiškios priežasties atvykti į rinktinę atsisakė P.Jeteris ir O.Lenis, S.Michailiukas rengiasi debiutuoti NCAA čempionate, o J.Bolombojus, O.Pečerovas, V.Kravcovas ir K.Natiažko buvo pažadėję prisidėti prie komandos, bet paskui prapuolė iš federacijos vadovų akiračio.

Pasirengimas. Ukrainiečiai laimėjo 3 iš 8 draugiškų rungtynių. Jų rezultatai: Makedonija 51:81, Izraelis 88:83, Prancūzija 57:90 ir 63:95, Slovėnija 60:66, Italija 77:75, Suomija 75:70 ir 68:88.

Citata. J.Murzinas: „Bandysime žaisti greitai. Stengsimės vos atkovoję kamuolį bėgti į greitą puolimą ir susikurti kiekybinę persvarą. Bandėme rengti pozicinį puolimą, bet, deja, jis mums pavyksta prasčiau. Labai daug lems tai, ar K.Fesenka iki pirmųjų rungtynių su lietuviais spės visiškai išsigydyti nedidelę traumą. Su K.Fesenka ir be jo – mes esame skirtingos komandos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.