EUROLYGA 2023

Treneris G.Krapikas: „Po mačo su Ukraina kalbėtis net nereikėjo“

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienį sieks antrosios pergalės „EuroBasket 2015“ čempionato D grupėje. Tačiau jų varžovas šįkart – ir grėsmingas, ir su stipriu užnugariu. Lietuviai antroje pirmenybių akistatoje santykius aiškinsis su namie žaidžiančiais latviais. Komandą žada palaikyti tūkstantinę sirgalių minia.  

Gintaras Krapikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gintaras Krapikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas, specialiai lrytas.lt, Ryga (Latvija)

Sep 6, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:38 AM

„Negali sakyti, kad jie vien tik tritaškininkų komanda. Taip tikrai nėra“, – analizavo šios dienos dvikovą Lietuvos ekipos stratego asistentas Gintaras Krapikas.

Savo žiūrovų akivaizdoje debiutinį Europos krepšinio pirmenybių D grupės mačą žaidę latviai tik po atkaklios kovos ir tritaškių krušos sugebėjo palaužti kuklią Belgijos rinktinę 78:67. Prakaitavęs, pykęs ir bandęs motyvuoti komandą A.Bagatskis saviškius šiaip ne taip užvedė ketvirtame kėlinyje, kurį latviai laimėjo 27:15. Būtent sėkminga akistatos pabaiga lėmė pirmąją šeimininkų pergalę turnyre.

Tuo tarpu lietuviai puškavo ir vos ne vos išvengė nesėkmės, nurungę Ukrainą 69:68.

„Rungtynės vakar parodė, kad nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Martinas Meiersas buvo rezultatyviausias jų komandoje. O juk jis aukštaūgis. Bet žinoma, latvių tritaškiai davė postūmį į pergalę. Taip, jie turi svarbų ginklą – tritaškius, bet galiausiai tai ne visas jų arsenalas“, – kalbėjo G.Krapikas.

– Ar po šeštadienio mačo su Ukraina siekiate, kad rinktinė būtų sutelkta kovai?, – buvo paklaustas trenerio asistentas.

– Negaliu sakyti, kad žaidėme atsipalaidavę ir nesusikoncentravę. Mes vakar pamatėme dvi Lietuvos rinktines – vieną, kuri tam tikromis minutėmis atrodė gerai ir gražiai, puikiai gynėsi ir sugebėjo atsiplėšti nuo varžovų dešimčia taškų. O kita – be vargo atiduodanti ne tik taškus, bet ir iniciatyvą.

Norėtųsi, kad gerosios minutės nusvertų blogąsias.

– Kokios užduotys bus keliamos žaidėjams?

– Stiprus jų ginklas – tritaškiai. Jau minėjau. Tad užduotis būtų gynyba prie tritaškio linijos – ne tik bandant neleisti mesti „mažiukams“, bet ir dideliems, tai bus viena iš svarbių užduočių.

– Kas atsitiko mūsų tolimų metimų meistrams? Pataikymo procentas su Ukraina tikrai nedidelis?

– Mūsų pagrindinis tritaškininkas ir rinktinės debiutantas Artūras Milaknis jautė jaudulį. Negali to paneigti. Bet čempionatas tik prasideda ir tas rodiklis gerės.

– Ar buvo pokalbių po vakarykščio sunkaus mačo?

– Patys suprantate, kad dabar tokių pokalbių nereikia. Kiekvienas supranta, kas ir kaip. Visi jaučia jaudulį – ar tai bus senbuviai, ar Domantas Sabonis su Artūru Milakniu. Jokie pokalbiai nepadės – kiekvienas savo kūnu privalo „persirgti“ šią emociją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.