EUROLYGA 2023

Po serbų pergalės – Aleksandrą Džordževičių nustebinęs klausimas

Suomijos rinktinės kelionė Europos čempionate baigėsi, tačiau skandinavai ašarų nelieja. Po Europos krepšinio čempionato aštuntfinalio, kuriame suomiai 81:94 pralaimėjo pasaulio vicečempionei Serbijai, spaudos konferencijoje netrūko pokštų.

Serbijos rinktinės treneris A. Džordževičius: „Kovosime dėl medalių“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Serbijos rinktinės treneris A. Džordževičius: „Kovosime dėl medalių“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondentas, Lilis (Prancūzija)

Sep 13, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:07 AM

„Dabar suprantu, kodėl įtariamieji po apklausos nori kuo greičiau išeiti – nieko nematai, nieko nesupranti. Ir po to nežinai, kaip iš čia išeiti“, – pakilęs nuo ryškių lempų apšviestos spaudos konferencijos scenos juokavo Suomijos rinktinės treneris treneris Henrikas Dettmannas.

Nors Suomijos rinktinės žaidimo kreivė pastaruosius keletą metų kilo, perkopti talentingosios Serbijos barjerą – ne jos jėgoms. Tačiau dėl nesėkmės pernelyg nesikrimtęs H.Dettmanas žėrė komplimentus nugalėtojams.

„Serbai žaidžia nuostabų krepšinį. Per pastaruosius metus ši komanda labai patobulėjo, be to, turi begalinį talentą. Buvo gražu stebėti, kaip jie puola, kaip juda kamuolys – juk jie atliko 30 rezultatyvių perdavimų. Vau!“, – savo varžovais atvirai žavėjosi ir gyrė Suomijos rinktinės vairininkas. – „Didžiausia pagarba varžovams. Aš, kaip treneris, labai žaviuosi, kaip žaidžia ši komanda“.

Serbijos rinktinės strategas Aleksandras Džordževičius taip pat gyrė savo komandą, tačiau krepšininkams turėjo ir pastabų. Serbų krepšinio legendą supykdė, kad rungtynių pradžioje jo treniruojami žaidėjai skubėjo ir priimdavo neteisingus sprendimus.

„Mačą pradėjome nervingai. Neįmanoma rungtynių laimėti trimis pirmais metimais ar per 10 minučių. Todėl prasidėjo spaudimas – turime tai ištaisyti, kad panašūs dalykai nebesikartotų.

Viską reikia daryti žingsnis po žingsnio. Savo žaidėjams nuolat kartoju, kad pergalės reikia siekti nuosekliai – minutė po minutės, taškas po taško. Reikia gerbti kiekvieną varžovą ir ypač – Čekiją, kuri aštuntfinalyje parodė tikrą charakterį mače su Kroatija“, – kalbėjo A.Džordževičius.

Praėjusiais metais pasaulio čempionate sidabrą iškovojusios Serbijos rinktinės strategas neslepia, kad nesikrato favoritų etiketės ir Prancūzijoje kovos tik dėl medalių.

„Mes žinome, ką reikia daryti toliau, žinome savo stipriąsias ir silpnąsias vietas. Turime savo tikslą, savo misiją ir to sieksime. Mes kovosime dėl medalių“, – užtikrintai kalbėjo A.Džordževičius.

Tiesa, jis kiek nustebo išgirdęs paskutinį spaudos konferencijos klausimą.

„Ar jums apmaudu dėl to, kad pralaimėjo Kroatija“, – paklausė vienas žurnalistas.

A.Džordževičius gūžtelėjo pečiais, keletą sekundžių pagalvojo ir tvirtai atsakė: „Ne“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.