EUROLYGA 2023

K. Pilipauskas apgynė lietuvių nemalonę užsitraukusį teisėją

FIBA Europe sprendimas Lietuvos ir Serbijos mačui skirti teisėjauti ispaną Emilio Perezą jau susilaukė kritikos bangos. Pralaimėtame mače su Belgija suklydęs teisėjas švilps per ketvirtąsias mūsiškių rungtynes, tačiau patyręs arbitras Kęstutis Pilipauskas ragina to nesureikšminti.

K.Pilipauskas apgynė E.Perezą.<br>Vidmanto Balkūno nuotr. iš archyvo.
K.Pilipauskas apgynė E.Perezą.<br>Vidmanto Balkūno nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

2015-09-18 16:42, atnaujinta 2017-10-15 04:31

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

E.Perezas nemalonę užsitraukė dar grupių etape, kai lietuviai 72:74 pralaimėjo Belgijai. Tada buvo įskaitytas Matthew Lojeski metimas, kuris buvo atliktas pasibaigus mačo laikui.

„Manau, kad per daug dėmesio skiriama šiam teisėjui. Pažįstu jį ir gerbiu kaip patikimą, padorų bei sąžiningą teisėją. Neturėtų būti nereikalingų kalbų, kad tai specialūs veiksmai ar taip bandoma paveikti mūsų rinktinę.

Jeigu prisimintume tą momentą su Belgja, tai nebuvo pati baisiausia klaida. Tai ne tiek jo klaida, kiek nelaimė. Kiek man sakė žmonės, tai praktiškai net nebuvo peržiūros galimybės, nes aparatūra veikė labai blogai“, – pastebi patyręs krepšinio teisėjas.

K.Pilipausko nestebina ir tai, kad E.Perezas paskirtas dirbti per pusfinalio mačą, nes yra aukščiausio lygio arbitras. Ispanas švilpė ir per lietuvių mačus su Čekija ir Italija.

„Komandai ir treneriui patarčiau atsiriboti nuo visų kalbų. Kiek jis teisėjavo vėliau, tai tikrai nepakenkė“, – pažymi jis.

Vertindamas teisėjų darbą čempionate, K.Pilipauskas pritaria, kad buvo įvairių ginčytinų momentų, bet teisėjavimas nėra blogas.

Šiame čempionate vis dar taikoma sistema, kai dalyvaujančią rinktinę lydi ir bent vienas tos šalies teisėjas. K.Pilipausko nuomone ne visi jie atitiko turnyro lygį.

Iš lietuvių pirmenybėse darbavosi Jurgis Laurinavičius ir Tomas Jasevičius, tačiau pastarasis jau po grupių etapo išvyko namo.

Beje, šiame čempionate visi teisėjai turėjo su FIBA Europe raštiškai sutarti, kad atsiribos nuo žiniasklaidos ir nekalbės apie savo darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.