EUROLYGA 2023

Jonas Mačiulis: „Ačiū Dievui, laimėjome! Dabar jau yra komanda“

J.Mačiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Mačiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Jankūnas.
P.Jankūnas.
Daugiau nuotraukų (3)

Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondentas, Lilis (Prancūzija)

Sep 19, 2015, 12:07 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:29 AM

Jonas Valančiūnas įkrovė iš viršaus, kitos atakos metu galingu skrydžiu prasiveržimą į baudos aikštelę baigė Mantas Kalnietis. Efektingo žaidimo netrūko ir kitoje aikštės pusėje – J.Valančiūnas du kartus iš eilės blokavo serbų monstro Miroslavo Radjulicos metimus. 

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Po didžiosios pertraukos skraidyti pradėjusio M.Kuzminsko, taip pat J.Valančiūno dėjimai trečiajame kėlinyje pažadino kiek sustojusią Lietuvos rinktinę.

Beprotiškame pusfinalyje Lietuvos rinktinė pirmavo 38 minutes, o kai iki rungtynių pabaigos liko kiek daugiau nei minutė, net keturi lietuvių žaidėjai turėjo po keturias pražangas. Negana to, likus 14 sek. Milošo Teodosičiaus fatališkas tritaškis sumažino skirtumą iki minimumo.

Tačiau lietuviai baudų metimais atlaikė psichologinę kovą – net ir du pramesti bandymai leido lietuviams triumfuoti  - 67:64 nugalėjo Serbiją, žengė į finalą ir iškovojo bilietą į olimpiadą.

„Buvo dramatiškos rungtynės. Ačiū Dievui, mes laimėjome! Turime antrą šansą žaisti finale ir galbūt šį kartą laimėti. Vėl turime tik 5 minutes pasidžiaugti ir eiti ruoštis finalui“, – po rungtynių šypsojosi Jonas Mačiulis.

Jis pripažino, kad čempionato pradžioje nematė tokios komandos, kokia ji yra dabar, ir pasidžiaugė, kad  dabar Lietuvos rinktinė pajuto tikrąjį žaidimo ritmą.

„Niekas nematė. Turbūt ir mes iš pradžių nematėme. Bet dabar, kai susikaupėme, kai pradėjome žaisti, visi suprato savo vaidmenis, turi ką veikti aikštėje, viskas pasikeitė. Dabar jau yra komanda. Nuslūgo įtampa ir pradėjome daryti savo darbą. Dabar yra puiku, o sekmadienį reikia atlikti likusį darbą.“

„Smagu. Labai smagu! Buvo labai labai sunkios rungtynės. Žinojome, kad serbai taip ir žaidžia, bet smagu, kad atsilaikėme ir žengėme į finalą. Buvo labai kieta kova, netrūko pražangų.

O M.Teodisičiaus pataiko tokius metimus, bet bent kažkiek jį pristabdėme“, – po mačo kalbėjo P.Jankūnas, lyg liūtas grūmęsis su Serbijos rinktinės aukštaūgiais.

Daugiau Lietuvos ir užsienio sporto naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.