EUROLYGA 2023

„EuroBasket 2017“: norinčių rengti daug, Ukraina vilties neturi

„FIBA Europe“ vadovybė gruodžio pabaigoje ketina paskelbti, kam atiteks teisė rengti 2017 metų Europos krepšinio čempionatą, tačiau jau dabar aišku, kad Ukrainos, kuri turėjo organizuoti šių metų pirmenybes, tarp kandidačių nebus.

Europos krepšinio čempionatai pritraukia daug sirgalių.<br>G.Šiupario nuotr.
Europos krepšinio čempionatai pritraukia daug sirgalių.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondentas, Lilis (Prancūzija)

Sep 20, 2015, 2:40 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 10:07 PM

Rusijos agresija ir nestabili situacija Ukrainos rytuose atėmė iš šios šalies svajonę surengti krepšinio šventę. Nors kurį laiką buvo vilties, kad Ukraina vietoj 2015-ųjų perims teises rengti 2017 metų Senojo žemyno pirmenybes, tokia galimybė šiandien neatrodo reali.

Tą patvirtino ir „FIBA Europe“ prezidentas Turgay Demirelis. Anot jo, Ukraina šiuo metu ir pati nerodo didelės iniciatyvos, o arenos šalyje dabar nestatomos.

„Ukraina neturi jokių galimybių surengti 2017 metų Europos krepšinio čempionatą. Šioje šalyje politinė situacija nepasikeitė“ – sakė „FIBA Europe“ prezidentas.

Kitų Europos pirmenybių šeimininkė paaiškės gruodžio mėnesį. T.Demirelis pranešė, kad šia galimybe domisi 11-12 valstybių, tačiau kurios tiksliai – neįvardijo.

Taip pat didelė tikimybė, kad teisė rengti čempionatą gali būti patikėta kelioms valstybėms. Tokią idėją sustiprino ir šio čempionato sėkmė, be to, laiko pasiruošti krepšinio fiestai jau nėra taip ir daug – iki šiol būsimojo čempionato šeimininkai jau buvo žinomi gerokai anksčiau.

„Šio čempionato formatas pasiteisino, todėl, manau, kad nė viena valstybė nesvarstys galimybės rengti čempionatą viena“, – svarstė T.Demirelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.