EUROLYGA 2023

Jauniausių ir vyriausių sąraše – D. Sabonis ir R. Javtokas

Kai Arvydo ir Ingridos Sabonių šeimoje gimė trečias sūnus Domantas, Robertui Javtokui jau buvo 16 metų ir jis buvo laikomas vienu gabiausių Lietuvos krepšininkų. Dabar R.Javtokas ir D.Sabonis yra komandos draugai ir kartu gina Lietuvos garbę Europos čempionate. Vienas jų yra vyriausias, kitas – jauniausias Lietuvos rinktinės žaidėjas.

D.Sabonis – jauniausias Lietuvos rinktinės žaidėjas.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Sabonis – jauniausias Lietuvos rinktinės žaidėjas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 20, 2015, 3:48 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 10:07 PM

Jokioje kitoje komandoje amžiaus skirtumas tarp vyriausio ir jauniausio krepšininkų nėra toks didelis. Olimpiniais metais gimusius R.Javtoką (gimė 1980 m. kovo 20 d.) ir D.Sabonį (1996 m. gegužės 3 d.) skiria 16 metų ir pusantro mėnesio. Panašus amžiaus skirtumas yra tik Vokietijos ir Makedonijos rinktinėse, kurių jauniausieji krepšininkai pasaulį išvydo, kai vyriausiems buvo 15 metų.

R.Javtokas šiame čempionate yra penktas tarp vyriausių krepšininkų. Turnyro veteranų veteranas yra vokietis Dirkas Nowitzki, birželio 19 d. pažymėjęs 37-ąjį gimtadienį. 35-eri šiais metais sukako makedonui Vlado Ilijevskiui, čekui Jiri Welschui, ispanui Felipe Reyesui (jie yra keliais mėnesiais ar keliomis dienomis vyresni už R.Javtoką), čekui Lubošui Bartoniui, izraeliečiui Yanivui Greenui ir ispanui Pau Gasoliui. Per čempionatą 35-ojo gimtadienio sulauks slovėnas Jure Balažičius.

Jauniausias čempionato žaidėjas – turkas Furkanas Korkmazas, kuriam liepos 24 d. suėjo vos 18 metų. 19-ąjį gimtadienį šiais metais pažymėjo olandas Yannickas Franke (jis 18 dienų jaunesnis už D.Sabonį) ir trečias jauniausiųjų sąraše esantis D.Sabonis.

Dar penkiems turnyro dalyviams šiais metais sukako 20. Tai – turkas Kartalis Ozmizrakas, bosnis Nedimas Buza, makedonas Ljubomiras Mladenovskis, turkas Cedi Osmanas ir kroatas Mario Hezonja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.