EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo dėl bronzos – ugningas A. Džordževičiaus pažadas

Tony Parkeris po mažojo finalo plojo ir dėkojo aistruoliams, tačiau šypsenos nebuvo. Nes Prancūzijos krepšininkai norėjo aukso ir kelialapio į olimpiadą, bet turi tenkintis bronzos medaliais. Prancūzai rungtynėse dėl bronzos 81:68 nugalėjo po pusfinalio su lietuviais palūžusius Serbijos krepšininkus.

Serbijos rinktinės lyderiui M.Teodosičiui mačas buvo nesėkmingas.<br>G.Šiupario nuotr.
Serbijos rinktinės lyderiui M.Teodosičiui mačas buvo nesėkmingas.<br>G.Šiupario nuotr.
Prancūzijos rinktinės treneris V.Collet.<br>G.Šiupario nuotr.
Prancūzijos rinktinės treneris V.Collet.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondentas, Lilis (Prancūzija)

Sep 20, 2015, 5:46 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 9:42 PM

„Po pusfinalio buvome labai nusiminę. Bet gyvenime pasirinkti – kaip elgtis. Ar toliau liūdėti ar kovoti. Mes pasirinkome antrą kelią – laimėti ir iškovoti bronzos medalį. Mes kovojome, visi žaidėjai stengėsi ir bronzos medaliai yra pergalė visai šaliai“, – sakė Prancūzijos rinktinės treneris Vincentas Collet, kuris, kaip ir gynėjas Nando de Colo, į spaudos konferenciją atėjo su ant krūtinės spindinčiu bronzos medaliu.

Kitą vasarą Prancūzijos rinktinė turės kovoti dėl olimpinio kelialapio ir neaišku, ar komandai galės padėti NBA rungtyniaujantys Tony Parkeris ir Borisas Diaw.

„Mūsų pagrindinis tikslas – tą rūbinėje pasakė ir Tony – kovoti olimpiadoje. Londono olimpiadoje nežaidėme, nors buvome netoli. Atėjo N. de Colo ir Nicolas Batumo karta, bet tai – vis dar T.Parkerio ir B.Diaw komanda. Olimpiada – neeilinis pasiekimas kiekvienam sportininkui, o T.Parkeriui ir Borisui Diaw tai gali būti paskutinė proga“, – kalbėjo prancūzų treneris.

Šios rungtynės tragiškai susiklostė Milošui Teodsičiui – Serbijos komandos kapitonas prametė tris dvitaškius, šešis tritaškius ir tris taškus surinko tik baudų metimais. Nors „mirtininkų“ grupę praėję serbai iki pat pusfinalio žengė be pralaimėjimų, lemiamą etapą jie baigė dviem nesėkmėmis ir liko be medalių.

Nepaisant to, Serbijos rinktinės treneris Aleksandras Džordževičius po pralaimėtų rungtynių patikino, kad nesėkmingas Europos čempionato finišas neatėmė iš jo ir krepšininkų siekti galutinio tikslo.

„Žinoma, apmaudu dėl galutinio rezultato – yra daug priežasčių, kodėl taip atsitiko. Dėkoju žaidėjams, trenerių štabui ir federacijai, nes viskas buvo puikiai organizuota. Kai kurie žaidėjai nebeturėjo jėgų gerai pabaigti šio čempionato. Mes dabar suprantame, ką reiškia pasiruošimas tokio lygio čempionatui.

Asmeniškai užtikrinu, kad kitąmet mes grįšime su dar didesne aistra, užsidegimu ir kovingumu – mūsų tikslas iškovoti vietą olimpiadoje“, – emocingai kalbėjo A.Džordževičius.

Serbijos krepšinio legenda pripažino, kad išgyvenimas „mirtininkų“ grupėje Berlyne iš jo komandos atėmė daug jėgų.

„Berlyne buvo labai sunkios rungtynės ir niekas nebuvo užtikrintas, kad įveisime tokią sunkią grupę. Žinoma, mes tuo tikėjome, bet niekas negalėjo duoti 100 procentų, kad taip ir įvyks. Juk net ir Prancūzijos rinktinės treneris

V.Collet pripažino, kad jie grupėje neturėjo sunkių rungtynių, o po to buvo labai sunkus aštuntfinalis. Mums taip nebuvo,“ – kalbėjo A.Džordževičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.