EUROLYGA 2023

A. Kavaliauskas – apie vešlią barzdą ir šventę su J. Kazlausku

„Tai buvo svajonės išsipildymas. Kai tu žaidi prieš Pau Gasolį, Miroslavą Raduljicą, gali pasižiūrėti, kaip sekasi, dar labiau patobulėti“, – kalbėjo Antanas Kavaliauskas. Su Lietuvos rinktine Europos vicečempionu tapęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas trečiadienį lankėsi ZIP FM radijo laidoje „Radistai“.

A.Kavaliauskas teigė, kad apie NBA jau nebesvajoja.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Kavaliauskas teigė, kad apie NBA jau nebesvajoja.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2015, 8:56 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:49 AM

Čia jis kalbėjo ne tik apie Lietuvos rinktinę ir puikią jos atmosferą. 31 metų 208 cm ūgio krepšininkas atskleidė, kad vaikystėje buvo puikiu plaukiku. Būtent plaukimas ir buvo jo pirmasis sportas.

„Iki septynerių metų buvau perspektyvus plaukikas. Bent jau taip sakė. Aplenkdavau už save vyresnius. Nežinau, kodėl. Gal dėl to, kad kojos ir rankos ilgos“, – pasakojo A.Kavaliauskas.

Krepšininkas teigė, kad ir dabar vandenyje jaučiasi puikiai.

Aktyvaus gyvenimo mėgėjas

Tačiau vėliau vaikinas susirgo ir patraukė į Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją.

„Buvo blogai su plaučiais, todėl tada perėjau. Buvau septynerių. Kai pradėjau lankyti, pagal ūgį grupėje buvau trečias, – sakė A.Kavaliauskas. – Tada nesustodamas ir žaidžiau. Nežinau, ką veikčiau be krepšinio. Gal daužyčiau galvą į sieną.“

A.Kavaliausko kitos sporto šakos daugiau suvilioti nesugebėjo. Tiesa, krepšininkas turi aistrų – žaidžia badmintoną ir yra jau sutaręs dėl susitikimo su geriausiu šalies badmintonininku Kęstučiu Navicku.

„Esu aktyvaus gyvenimo mėgėjas“, – pasakojo A.Kavaliauskas. Badmintonas – nėra vienintelis jam patinkantis sportas be krepšinio.

„Lietuvos ryto“ kapitonu tapęs aukštaūgis karštais domisi „Formulės 1“ naujienomis.

Apie NBA nebesvajoja

A.Kavaliausko gerbėjai jau ne pirmą kartą klausė, kodėl jis nusprendė neišvykti į Kauno „Žalgirį“, o liko „Lietuvos ryte“.

„Privertėte surimtėti, – iki tol juokavęs sakė A.Kavaliauskas. – Klaidos tikrai nebuvo. Nenorėjau šokinėti iš vienos komandos į kitą, kaip darė daugelis. Noriu laimėti su „Lietuvos rytu“.

Anksčiau svajojęs prisijungti prie NBA komandos, A.Kavaliauskas dabar nežino, ar ryžtųsi tokiam žingsniui.

„Kadaise buvo, bet dabar jau – ne, – apie svajas žaisti NBA sakė krepšininkas. – Ten važiuoti ir mėginti būtų žiaurus kelias. Patekti į komandą reikia per dublerių ekipą būtų žiaurus dalykas. Esu tam per senas. Dar ilgai žaisiu, bet ten mėginti patekti...“

Bet mėgstamiausią NBA komandą jis turi – „San Antonio Spurs“. „Ir dėl žaidėjų ,trenerių, bet kiek žinau, jų organizacija – „afigiena“, – sakė A.Kavaliauskas.

Barzdos neskus

Nuolat klausimų apie barzdą sulaukiantis A.Kavaliauskas iškart nukirto – jos skusti neketina. Krepšininkas atskleidė, kad daugelį žavinti hipsteriška barzda suvešėjo būtent Vilniuje.

„Kai atvykau į Lietuvą po pirmo mėnesio paklausiau Dariaus Songailos (2013-2014 metais žaidė Vilniuje), ar yra vietų, kur skustų barzdą. Jis man parodė ir aš nuėjau. Kirpėjas pažiūrėjo į mano apgailėtiną barzdelę ir pradėjo formuoti. Dabar kas pusantro mėnesio nueinu, jis formuoja ir paklausia, ar man patinka ir ar auginsiu. Tai ir auga“, – pasakojo A.Kavaliauskas.

Sulaukęs klausimo, ar žmona nesiskundžia, atsakė trumpai: „Ne“.

Šventė su J. Kazlausku

A.Kavaliauskas atvirai pasakojo ir apie Lietuvos rinktinės trenerį Joną Kazlauską. „Griežtas, kuomet reikia. Jis duoda laisvės, bet proto ribose“, – taip apibūdino strategą A.Kavaliauskas.

„Jis sako: „Aikštėje žaidžia ne deriniai, o jūs. Jeigu teisingai improvizuojate, tai taip ir toliau“, – pasakojo krepšininkas.

Laidos vedėjai smalsavo, ar J.Kazlauskas švenčia kartu su komanda.

„Ar jis yra bosas, kuris švenčia kartu, ar tas tėtukas, kuris užmerkia akis: „Dabar berniukai pašvęskit, o aš nežiūrėsiu.“ Kaip jis save pateikia: ar jis treneris ir po žaidimo, ar jis vėliau tampa draugu?“

„Ir tas, ir tas. Štai kai teko švęsti po to nelemto finalo su ispanais, nuvykome į vakarienę ir ten nebuvo jokių tabu. Buvo ir alaus. Buvome visi kartu. Šventė kartu“, – sakė A.Kavaliauskas.

Tiesa, krepšininkas pridūrė, kad šventė su J.Kazlausku kartu – pirmą kartą.

„Nežinau, kaip būtų sezono metu ir jis būtų tavo treneriu“, – pasakojo krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.