EUROLYGA 2023

LKL sąlyga: nori žaisti – turėk bent 300 tūkst. eurų

Nori žaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – turėk ne mažiau 300 tūkst. eurų. Tokią sąlygą LKL prieš šį sezoną iškėlė visiems dešimčiai savo klubų ir jie visi deklaravo, kad suplanuoti biudžetai reikalavimą atitinka.

LKL prezidentas R.Milašius: „Visi klubai yra finansiškai pasiruošę sezonui.“<br>T.Bauro nuotr.
LKL prezidentas R.Milašius: „Visi klubai yra finansiškai pasiruošę sezonui.“<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2015, 4:18 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 1:36 PM

LKL prezidentas R.Milašius „Lietuvos rytui“ teigė: „Klubai buvo licencijuoti. Kertiniai licencijavimo dalykai – skaidrūs finansai ir kokybiškos arenos.

Praėjusį sezoną lygos valdyba nubalsavo, kad kiekvieno klubas biudžetas būtų ne mažesnis nei 300 tūkst. eurų. Vis dėlto kai kurios komandos to nesilaikė.

Buvo sunku, kilo tam tikrų prieštaravimų, nesutikimų. Bet galiausiai visi drauge sėkmingai perėjome tą barjerą“.

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas sakė, kad pirminiai licencijavimo reikalavimai pasirodė pernelyg griežti jau šiam sezonui: „Su klubais daug diskutavome dėl kai kurių niuansų. Buvo pageidavimas kiek supaprastinti licencijavimo tvarką ir mes į tai atsižvelgėme.

Norėjome labai išsamių ataskaitų, bet kol kas tai būtų per didelė našta komandoms. Klubų finansines ataskaitas, kurios parodys, kai sekasi vykdyti biudžetus, vertinsime dukart: prieš sezoną ir jam įpusėjus, sausį“.

R.Milašius pridūrė: „Po licencijavimo mes suprantame, kad visi klubai vykdo minimalaus biudžeto sąlygą ir yra finansiškai pasiruošę sezonui. O arenos – ir didmiesčiuose, ir mažesniuose miestuose – irgi atitinka LKL iškeltus reikalavimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.