EUROLYGA 2023

K. Durantas sugrįžo: ar ruošti vietą NBA finale?

Kevinas Durantas buvo neviltyje. „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė praėjusį sezoną gijo po dešinės kojos operacijos, o ir taip nemenkas kančias gilino agonija, kurią K.Durantas pajuto, kai „Golden State Warriors“ savo žygį užbaigė su NBA čempionų žiedais rankose.

K.Durantas pasirengęs kopti į finalą.<br>AP nuotr.
K.Durantas pasirengęs kopti į finalą.<br>AP nuotr.
„Thunder“ komandos fotosesija.<br>AP nuotr.
„Thunder“ komandos fotosesija.<br>AP nuotr.
„Thunder“ komandos fotosesija.<br>AP nuotr.
„Thunder“ komandos fotosesija.<br>AP nuotr.
„Thunder“ komandos fotosesija.<br>AP nuotr.
„Thunder“ komandos fotosesija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 29, 2015, 8:41 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 12:53 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Thunder“ praėjusį sezoną buvo tarp favoritų triumfuoti NBA. Tiesa, tik iki to momento, kai K.Durantas patyrė traumą.

„Negalėjau pakęsti jausmo, kai matau, kad kažkas kitas laimi, – sakė 2014 metų NBA naudingiausias žaidėjas. – Buvo sužaista puikių krepšinio mačų, tad turėjau juos gerbti, tačiau kartu nepatiko žiūrėti į jų pergales.“

Sugrįžo galingas

Dabar K.Durantas – vėl savo vietoje, o „Thunder“ – ir vėl priešais save mato NBA čempionų žiedus.

Pastaruosius tris kartus per penkerius metus į Vakarų konferencijos finalą patenkantis klubas antradienį pradėjo pasirengimo stovyklą.

Dar viena „Thunder“ žvaigždė Russellas Westbrookas per visą vasarą sportavo kartu su K.Durantu.

Dabar R.Westbrookas visus tikina, kad K.Durantas atrodo lygiai taip pat, kai 2013-2014 metų sezoną vidutiniškai rinko po 32 taškus.

„Manau, kad jis – puikioje formoje. Forma tikrai nebus problema. Tiesiog jis sugrįžta ir vėl atranda savo ritmą. Tai – svarbiausia dalis. Ypač tada, kai grįžti po traumos“, – kalbėjo R.Westbrookas.

Krepšinio lauke – ne vienas

K.Durantas – ne vienintelis „Thunder“ žvėris, tačiau jis – svarbiausia detalė klubo dėlionėje. Krepšininkas, kurio didžiausia problema – kad pateko į LeBrono Jameso erą – yra apsuptas stiprių pagalbininkų.

R.Westbrookas praėjusį sezoną buvo rezultatyviausias, o MVP apdovanojimuose užėmė ketvirtąją vietą. Galingas gynėjas ir vis tobulėjantis metikas, praėjusį sezoną klupęs dėl traumos, Serge'as Ibaka irgi jau pasirengęs kovoti.

„Thunder“ per vasarą pasirašė naują sutartį su puolėju Enesu Kanteru, kuris skolingas neliko – susitelkė į darbą gynyboje.

Prie trenerio greitai pripras

Bet visam „Thunder“ žvaigždynui per pasirengimo etapą teks priprasti prie vienos didžiausių naujovių. Ekipa turi naują trenerį – buvusį įžaidėją Billy Donovaną, tačiau krepšininkai nemano, kad tai bus problema.

Kita vertus, nors ir turinti svarių žaidėjų, „Thunder“ komanda supranta, kad tikslus pasiekti galima tik mažais žingsniais einant į priekį. Prireiks ir sėkmės.

„Savaime suprantama, kad palengvėjo, kai visi sugrįžo pasirengę“, – džiaugėsi R.Westbrookas.

Jis teigė, kad situacija su traumomis „Thunder“ davė ir naudos. Komanda išmoko geriau susispausti baudos aikštėje, o šis gynybos elementas gali tapti svarbiu faktoriumi. „Thunder“ klubo gerbėjai praėjusį sezoną buvo nusivylę, nes ekipa praleido atkrintamąjį etapą, bet žaidėjai didžiuojasi, kad nepaisant visų problemų, pasiekė 45 pergales.

„Su tiek naujų žaidėjų ir pasikeitimais, kurie nutiko praėjusį sezoną, mes matėme savo krepšininkus, kurie žengė žingsnį į priekį“, – sakė R.Westbrookas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.