EUROLYGA 2023

Los Andželo legenda karjeros pabaigos dar neplanuoja

Kobe Bryantas tik trumpai plačiai išsišiepė, kai atsistojo priešais fotografus ir priešais save iškėlė užrašą su savo vardu. Jau 20-ąjį savo sezoną NBA pradėsianti žvaigždė nesulaukė jokių nuolaidų ir vykdė nurodymus per „Los Angeles Lakers“ žiniasklaidos dieną, surengtą prieš treniruočių stovyklos startą.

K.Bryantas dar nežino, ar kitąmet baigs karjerą.<br>AP nuotr.
K.Bryantas dar nežino, ar kitąmet baigs karjerą.<br>AP nuotr.
K.Bryantas dar nežino, ar kitąmet baigs karjerą.<br>AP nuotr.
K.Bryantas dar nežino, ar kitąmet baigs karjerą.<br>AP nuotr.
K.Bryantas dar nežino, ar kitąmet baigs karjerą.<br>AP nuotr.
K.Bryantas dar nežino, ar kitąmet baigs karjerą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

AP ir lrytas.lt inf.

2015-09-30 10:15, atnaujinta 2017-10-12 18:00

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Smulkmenos trečio pagal rezultatyvumą NBA žaidėjo istorijoje neišmuša iš vėžių. Jos jam nekliudo. Bent jau ne taip, kaip būdavo tuomet, kai K.Bryantas buvo arčiau čempionų paradų nei atsisveikinimo vakarėlių maratono.

Bet jeigu ir 37 metų K.Bryantas ir pradeda pasirengimą paskutiniajam savo neįtikėtinos odisėjos sezonui, pats to dar nežino.

„Galbūt taip, galbūt ne, – sakė K.Bryantas. – Jeigu taip, tai taip. Jeigu ne, tuomet būsiu pasirengęs kitam sezonui.“

Tą patį klausimą K.Bryantui uždavė daugybė žurnalistų iš skirtingų žemynų ir visiems jis kantriai kartojo, kad dar nėra nusprendęs, ar ateinančią vasarą pasitrauks. Jis yra apie tai galvojęs ir netgi konsultavosi su buvusia „New York Yankees“ žvaigžde Dereku Jeteru apie tai, kaip geriausia pakabinti batelius ant vinies.

K.Bryantas puikiai išmano sporto virtuvę ir tai, kad jo ateities planai šį sezoną bus viena svarbiausių temų. Jis pasirengęs spekuliacijoms, tačiau jų išspręsti negali.

„Žmonės nori žinoti, kada ateis laikas baigti karjerą. Mėgsta ar nemėgsta manęs, jie gerbia mano karjerą. Manau, kad tai – velniškai „kieta“, – kalbėjo žvaigždė.

Žaisti kitur neketina

K.Bryantas pasiekė praktiškai viską, ką galima NBA, bet penkių čempionų žiedų savininko pastarieji trys sezonai baigėsi anksčiau. Nenugalimajam koją pakišdavo traumos. Per pastaruosius dvejus metus K.Bryantas sužaidė vos 41 mačą. Nuo sausio mėnesio, kuomet patyrė paties traumą, jis nežaidė visai.

Jo jau išgarsėjęs žvėriškos jėgos ir energijos kupinas kūnas galiausiai palūžo dėl daugybės minučių ir atsakomybių.

Be jo „Lakers“ sužaidė blogiausią sezoną klubo istorijoje – per 82 mačus iškovojo vos 21 pergalę. „Los Angeles Lakers“ pirmą kartą nuo 1970-ųjų dukart iš eilės praleido atkrintamąjį etapą. Mažai kas mano, kad „Lakers“ išvengs ir trečiojo karto.

Tik ne K.Bryantas. Jis vis dar svajoja apie šeštąjį čempionų žiedą, bet juokėsi, kai jam priminė legendinio trenerio, o dabar – „New York Knicks“ prezidento, Philo Jacksono mintis, kad žvaigždė gali savo tikslų kitąmet siekti kažkur kitur.

„Visi turi nuomonę ir aš negaliu komentuoti visų pasisakymų. Netgi jeigu tai yra treneris, su kuriuo laimėjau šitiek žiedų“, – sakė K.Bryantas.

Naujokai gerbia

Dabar krepšininkas turi dar svarbesnių atsakomybių. Jis ketina asmeniškai prižiūrėti antrąjį NBA naujokų biržos šaukimą D'Angelo Russellą. 19 metų įžaidėjo spintelė „Staples Center“ arenoje yra šalia K.Bryanto. Ji ten atsirado trenerio Byrono Scotto sprendimu.

„Man patinka būti su šiais jaunais krepšininkais, kurie tik pradeda karjeras, savo nuotykius, – sakė K.Bryantas. – Gerai, kad galiu jiems padėti ir pasidalyti viskuo, ką išmokau. Šio sezono laukiu labai ir to nebuvo jau senokai.“

Naujokai „Lakers“ ikonai jaučia didelę pagarbą. Taip ir elgiasi. Trūksta tik reveransų.

„Aš nežinau, kiek dar laiko jis bus šalia, todėl džiaugiuosi galimybe kasdien mokytis jo suvokimo“, – sakė D.Russellas.

Atsisveikintų kukliai

K.Bryantui po peties traumos prireikė operacijos, o tada jo laukė ilgas reabilitacijos procesas, nors šis ir nebuvo toks sunkus, kaip etapas po 2013 metų nelaimės, kuomet krepšininkui trūko Achilo sausgyslė.

K.Bryantas turi daug laiko apsvarstyti savo ateitį. Pabaigą jis jau mokėtų surengti, nes įsiminė D.Jetero pamokas. Pastarasis karjerą baigė pernai.

„Smagu išgirsti ji perspektyvą ir visa tai, ką jis išgyveno, kas pastūmėjo priimti sprendimą pasitraukti“, – sakė K.Bryantas.

Ir nepaisant jo sprendimo, kurį priimti dabar nėra reikalo, K.Bryantas jau žino, jog rengti atsisveikimo turo, kokį turėjo D.Jeteras, nenorės.

„Mes visiškai kitokie žmonės, – sakė K.Bryantas ir šyptelėjo. – Aš negalėčiau taip.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.