EUROLYGA 2023

Vokietijos lyga startavo su dviem Lietuvos krepšininkais

Lietuviai pradėjo sezoną Vokietijoje.
Lietuviai pradėjo sezoną Vokietijoje.
T.Dimša rudenį iš „Žalgirio“ persikėlė į „Skyliners“.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
T.Dimša rudenį iš „Žalgirio“ persikėlė į „Skyliners“.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas V.Eidvilas

Oct 5, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:55 PM

Bonos „Telekom“ ir Frankfurto „Skyliners“ nėra Vokietijos krepšinio lygos favoritės, bet gali pagadinti nervų lyderėms ir sujaukti jų planus. Taip prieš sezoną buvo vertinamos dviejų komandų, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai, galimybės. „Telekom“ aprangą antrus metus vilkti Tadas Klimavičius, o į „Skyliners“ šį rudenį iš Kauno „Žalgirio“ persikėlė Tomas Dimša.

Praėjusiame čempionate šios dvi komandos rikiavosi greta. „Telekom“, kuriai tuomet atstovavo ne tik T.Klimavičius, bet ir Benas Veikalas, užėmė penktąją vietą (reguliariajame sezone buvo ketvirta, bet pralaimėjo ketvirtfinalio dvikovą), „Skyliners“ – šeštąją. Šio sezono galimybių reitinguose tiek Bonos, tiek Frankfurto ekipai žadamos panašios pozicijos.

Pakartoti pernykštį rezultatą sunkiau bus „Skyliners“. Pagal biudžetą šis klubas vargu ar patenka į pirmąjį dešimtuką ir jo sudėtis yra gana kukli. Bet Vokietijos krepšinio apžvalgininkai labai aukštai vertina kanadiečio trenerio Gordono Herberto sugebėjimus ir tikisi, kad jam pavyks pasinaudoti patikrintu pergalių receptu.

Bent pirmajame ture G.Herbertui ir jo auklėtiniams viskas klostėsi pagal planą. „Skyliners“ išvykoje beveik visą laiką pirmavo ir nugalėjo Brėmerhafeno „Eisbaren“ komandą 67:59. T.Dimša žaidė 19 min. ir pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/5 tritaškių).

Pirmąjį savaitgalį kur kas prastesnės nuotaikos buvo Bonos krepšininkai. Jie išvykoje nusileido autsaidere laikomai Krailshaimo „Merlins“ ekipai 89:91. T.Klimavičius per 27 min. pelnė 21 tašką (9/11 dvitaškių, 3/7 baudų) ir buvo rezultatyviausias „Telekom“ žaidėjas.

Vis dėlto Bonos komandos trenerio Mathiaso Fischerio nesėkmė stipriai nenustebino. Jis dar prieš pirmąsias rungtynes perspėjo, kad sezono startas bus labai sunkus: „Šiuo metu mums svarbiausia būti vieningiems ir sunkiai dirbti gynyboje. Visos sudėties treniravomės vos dvi savaites. Mums trūko laiko, todėl taktika dar nėra nušlifuota“.

Bundeslygos favoritais laikomi du Bavarijos klubai: šiais metais čempiono vardą susigrąžinęs Bambergo „Brose“ ir pernai auksą laimėjęs Miuncheno „Bayern“. Manoma, kad šių dviejų klubų biudžetus sudaro apie 12 mln. eurų ir finansinėmis galimybėmis jie smarkiai lenkia visus varžovus.

Trečią pagal storį piniginę turinti Berlyno ALBA gali naudotis maždaug 7 mln. eurų. Beje, „Brose“ šiais metais irgi sudarė sutartį su vienu lietuviu. Į Šiaurės Bavariją atvyko 17-metis Arnoldas Kulboka. Jis kol kas žaidžia ne pagrindinėje komandoje, o klubo jaunimo ekipoje „Young Pikes“, kuri varžosi antrojoje bundeslygoje.

„Brose“ dubleriai savo turnyre pralaimėjo abejas pirmąsias rungtynes, o A.Kulboka per jas nežaidė.

Pirmosios bundeslygos klubuose žaidžia dar du krepšininkai, praėjusį sezoną rungtyniavę LKL. Iš „Žalgirio“ į ALBA perėjo Willas Cherry, iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ į Bairoito „medi“ – Travisas Leslie. O su Braunšvaigo „Lowen“ sutartį sudarė buvęs „Šiaulių“ žaidėjas Derekas Needhamas.

Vokietijos lyga. 1-asis turas. Brėmerhafeno „Eisbaren“ – Frankfurto „Skyliners“ (T.Dimša 3, 19 min., 1/6 metimų) 59:67, Krailshaimo „Merlins“ – Bonos „Telekom“ (T.Klimavičius 21, 27 min., 9/11 dvitaškių, 6 atk.kam.) 91:89, Berlyno ALBA (W.Cherry 17) – Ulmo „ratiopharm“ 74:54, Miuncheno „Bayern“ – Oldenburgo EWE 82:56, Braunšvaigo „Lowen“ (D.Needhamas 19) – Bambergo „Brose“ 63:79, „ratiopharm“ – Viurcburgo „s.Oliver“ 78:66, ALBA (W.Cherry 11) – Bairoito „medi“ (T.Leslie 12) 97:77, Tiubingeno „Tigers“ – „Gottingen“ 98:56, Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ – Hageno „Phoenix“ 72:79, Gyseno „46ers“ – Liudvigsburgo „Riesen“ 65:78.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.