EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkų draudimas: ko rinktinė bijo labiausiai?

Donato Motiejūno draudimas rinktinei – brangesnis nei milžinišką pinigų sumą uždirbsiančio Jono Valančiūno. Toks scenarijus – visiškai realus, tačiau jo Lietuvos krepšinio federacija (LKF) labai norėtų išvengti.

LKF vadovus, kaip ir sirgalius, labiausiai gąsdina krepšininkų traumos, kurios ne tik silpnina rinktinę, bet ir išpučia draudimo išmokas.<br>G.Šiupario nuotr.
LKF vadovus, kaip ir sirgalius, labiausiai gąsdina krepšininkų traumos, kurios ne tik silpnina rinktinę, bet ir išpučia draudimo išmokas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 8, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:29 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Milžiniškos sutartys neslėgs

J.Valančiūnas dar prieš sidabriniu tapusį Europos čempionatą su „Toronto Raptors“ pasirašė naują sutartį. Tačiau ketverių metų trukmės ir 64 milijonų JAV dolerių vertės kontraktas neužgrius ant LKF pečių, kai rinktinės lyderis po sezono atvyks į treniruočių stovyklą.

„NBA draudimas – lengviausias klausimas. Jis – standartizuotas, yra nustatyta konkreti suma ir jeigu federacija nesumoka, krepšininkas nepasirodo stovykloje, – lrytas.lt sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Mums problematiškiau – Europoje žaidžiančių krepšininkų draudimai.“

Kai kurios krepšinio federacijos naudojasi FIBA draudimu, tačiau LKF tarp jų nėra.

„Esame nusivylę FIBA draudimu, todėl turime savo draudimo įmonę ir mokame už tai, bet skirtumas – keli tūkstančiai. Galutiniame taške problemų neturime“, – sakė M.Špokas.

Traumos – pinigai

LKF bijo to, ko ir visi rinktinės gerbėjai ar patys krepšininkai – traumų. Kai sirgaliai svarsto, ar krepšininkas galės žaisti visu pajėgumu, LKF tenka žvilgčioti į finansinį lauką.

Į skaičius teko pažiūrėti ir šiemet, kai traumą patyrė Donatas Motiejūnas. „Houston Rockets“ krepšininkas į rinktinės stovyklą nekeliavo ir dar dabar mėgina atsigauti. Šią situaciją stebi ir LKF.

„Problemos prasideda ten, kur atsiranda traumos. Tuomet būna išskirtinių dalykų. Žiūrėsime, kokia bus situacija su D.Motiejūnu. Dar žiūrėkim, kad Donato draudimo suma nebūtų didesnė nei Jono. Nereikia lyginti pinigų, kuriuos jie gauna, nes sveikatos sutrikimai ir kitos traumos – išskirtiniai atvejai“, – kalbėjo M.Špokas.

Prieš dvejus metus Lietuvos rinktinė NBA turėjo tris žaidėjus: J.Valančiūną, D.Motiejūną ir Liną Kleizą. Jų draudimas bendrai kainavo 30 tūkstančių eurų. 2012 metais LKF turėjo triskart daugiau sumokėti už Europoje žaidusio Rimanto Kaukėno draudimą. Kainą išpūtė traumos.

Jeigu dėl J.Valančiūno bėdų – mažiau, D.Motiejūnas gali ir padidinti draudimo sumą. D.Motiejūnas vis dar laukia „Rockets“ pasiūlymo dėl naujos sutarties.

„Reikia žiūrėti, kaip žaidėjas gyja ir panašiai. Ne mes vertiname. Jis tiesiog turės draudimo kainą, kurią turėsime mokėti. Kaip bus, žinosime vasarą. Tada mūsų reikalas bus surasti pinigus. Mūsų tikslas – kad žaidėjų buvimas ar nebuvimas rinktinėje nepriklausytų nuo LKF sąlygų nevykdymo. Mes nesame tokie, kad pats žaidėjas susimokėtų, kaip tai darė Dirkas Nowitzki, kompensavęs visą ar dalį draudimo. Kiekvienos federacijos darbas – padaryti taip, kad žaidėjams nieko netrūktų. Pas mus taip ir vyksta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.