EUROLYGA 2023

Nubaustas S.Babrauskas: „Jei būčiau trenkęs, būtų buvę kitaip“

Steponas Babrauskas nesijaučia kaltas dėl to, kas įvyko po LKL rungtynių šeštadienį Prienuose. “Jeigu būčiau jam trenkęs, būtų buvę kitaip. Nereikia čia pūsti burbulo“, – sakė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkas.

S.Babrauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Babrauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

2015-10-12 11:12, atnaujinta 2017-10-10 16:12

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Televizijos kameros užfiksavo, kaip per tradicinį rankų paspaudimą po mačo 31-erių puolėjas lyg ir kepštelėjo ranka per veidą dvidešimtmečiam „Vytauto“ žaidėjui Kajui Okmanui. Atrodė, kad žinomas žaidėjas ranka vožė varžovui.

K.Okmanas vakar aikštėje praleido vis pustrečios minutės. Galbūt per tą laiką tarp ilgiausiai Pasvalio ekipoje žaidusio (34 min.) veterano ir LKL jauniklio visgi įvyko kažkoks incidentas?

„Gal jis kažką ir leptelėjo, – nenorom ištarė S.Babrauskas. – Bet gal ir ne taip nugirdau. Na gerai, per aukštai pakėliau ranką, bet jo net neliečiau. Jis suvaidino“.

Koks tikslas vaidinti?

S.Babrauskas šyptelėjo: „Jei vaidino, reiškia, turėjo dėl ko“.

„Pieno žvaigždžių“ puolėjas neabejoja, kad tiesa bus nustatyta peržiūrėjus vaizdo įrašą iš skirtingų kampų – LKL rungtynes filmuoja daug kamerų.

„Viskas gerai. Tiesiog daroma sensacija. Aš nesijaučiu nieko užgavęs, – sakė S.Babrauskas. – Atsiprašyti? Už ką? LKL baus? Nėra už ką bausti, nes nieko nepadariau. Bet apie mane tokia nuomonė sudaryta, kad ir nieko nepadaręs galiu būti apkaltintas“.

Dvikovą Prienuose šeimininkai laimėjo 92:72.

Tačiau LKL nutarė kitaip. „Iš vaizdo įrašo matosi, kad pačio smūgio atlikti nepavyko ir varžovas nenukentėjo, tačiau tai nekeičia paties fakto ir krepšininko Stepono Babrausko ketinimų. Visi lygos žaidėjai privalo laikytis nuostatų, gerbti varžovus, nenaudoti agresyvių veiksmų ar kitaip žeminti ar įžeidinėti priešininkus“, – teigė LKL varžybų direktorius Saulius Samulevičius.

Vadovaujantis „Tete-a-Tete Casino-LKL“ nuostatų straipsniu 32.12., už žeminančių, agresyvių, įžeidžiančių veiksmų naudojimą kito LKL dalyvio atžvilgiu, „Pieno žvaigždžių“ žaidėjui Steponui Babrauskui buvo skirta 300 (trijų šimtų) eurų bauda.

Pagal čempionato nuostatų straipsnį 31.15., šis varžybų direktoriaus sprendimas per 3 (tris) darbo dienas gali būti skundžiamas LKL drausmės komisijai, taikant 300 eurų garantinį mokestį už skundo pakeitimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.