EUROLYGA 2023

„Neptūnas“ Europos taurės starte sieks nukauti Turkijos galiūnus

Patekti į antrąjį Europos taurės turnyro etapą – tokį tikslą išsikėlė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Pirmasis barjeras siekiant to – itin aukštas. Į uostamiestį atvyksta turčiai iš Turkijos – Stambulo „Galatasaray“.

D.Adomaitis bando atrasti sėkmės formulę „Neptūne“.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Adomaitis bando atrasti sėkmės formulę „Neptūne“.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 8:18 AM

„Jie žaidė Eurolygoje ir nori laimėti Europos taurę bei sugrįžti į galingiausią turnyrą. Tai tikrai galinga komanda, bet žaidžiame namie ir sieksime pergalės.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Tai labai patyrusi komanda, žaidžianti drausmingai, turinti galingą priekinę liniją. Turkai dominuoja po krepšiu puolime, rengia daug greitų atakų. „Galatasaray“ – labai įvairiapusė komanda. Reikės būti susikaupusiems ir įdėti maksimaliai jėgų – savo galimybių ribose.“, – prieš mačą teigė „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

Optimizmą kiek malšina banguotas klaipėdiečių žaidimas – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną jie pradėjo dviem pergalėmis ir dviem pralaimėjimais – nusileista Kauno „Žalgiriui“ ir Utenos „Juventus“ klubams.

„Svarbiausia, kad visi esame sveiki. Trūksta geresnio supratimo, turime įdėti nemažai darbo, kad taptume ta komanda, kuria norime būti. Tobulėjimo tikrai reikia“, – prieš laukiančią dvikovą pripažino treneris.

Didžiausia „Neptūno“ problema – banguotas žaidimas. Po gerų atkarpų seka blogos, kurios užsitęsia per ilgai.

Puolėjas Donatas Zavackas mano, kad tai turėtų pasitaisyti.

„Jeigu galėtume vienareikšmiškai pasakyti, kodėl taip yra, turbūt laimėtume visas rungtynes. Visa esmė, kad tos blogos atkarpos būtų kuo trumpesnės, reikia mažiau daryti klaidų ir tai turėtų pasitaisyti“, – vylėsi jis.

D.Zavacko teigimu turkai su tokia sudėtimi, kurią jiems pavyko surinkti, turėtų žaisti Eurolygoje, bet „Neptūnas“ namie nežada dalinti taškų.

„Kiekviena komanda turi silpnesnių vietų. Nepasakyčiau, kad jie turi silpnų, bet silpnesnių – tikrai.

Nėra tokios komandos, kurios negalėtume įveikti namie. Nusiteikimas visai kitoks, kai žaidi pilnoje namų arenoje. Visi stengiasi iš paskutiniųjų, žiūrovai užveda ir tai psichologiškai labai padeda komandai“, – pabrėžė jis.

„Neptūno“ ir „Galatasaray“ kova – trečiadienį 19 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.