EUROLYGA 2023

Malagos žiniasklaida: „M. Kuzminskas – svajonių žaidėjas“

Mindaugas Kuzminskas „išlaisvino savo prigimtį“, žaidė efektyviai ir efektingai. 18 taškų pelniusio lietuvio vedama Malagos „Unicaja“ ketvirtadienį pirmosiose Eurolygos rungtynėse namie nugalėjo vokiečių Bambergo „Brose“ komandą 76:71, o vakaro didvyriu tapęs M.Kuzminskas po pergalės sulaukė gausybės Malagos žiniasklaidos pagyrimų.

Mindaugas Kuzminskas<br>APF nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:34 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Andalūzijos dienraštis „Diario Sur“ išrinko M.Kuzminską geriausiu rungtynių žaidėju. Kito pasirinkimo „Diario Sur“ apžvalgininkai, ko gero, net neturėjo, nes Lietuvos rinktinės puolėjas aikštėje buvo aiškiai pastebimiausia figūra. Jis žaidė 22 min., pelnė 18 taškų, taikliai atakavo (5/8 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Bet svarbūs buvo ne vien skaičiai. M.Kuzminskas žaidė ne tik efektyviai, bet ir efektingai. „Būna rungtynių, per kurias „Unicaja“ sirgaliai nenustygsta vietoje. Kai M.Kuzminskas išlaisvina savo prigimtį, jo žaidimu žavisi visi žiūrovai. Taip jis žaidė su „Brose“. Šviesiaplaukis puolėjas vaikiškai nekaltu veidu tiesiog suvalgė svečius. Net iš Bambergo atvykę sirgaliai rungtynių pabaigoje nusilenkė jo tarptautiniam lygiui“, – rašė „Diario Sur“.

Prie M.Kuzminską gyrusių kolegų prisidėjo kitas dienraštis „La Opinion de Malaga“: „Nuostabus M.Kuzminskas vedė „Unicaja“ į pergalę pirmosiose Eurolygos rungtynėse. „Unicaja“ laimėjo dėl to, kad žaidė geriau, sugebėjo pasinaudoti savo privalumais ir varžovų trūkumais, bet pirmiausia dėl to, kad savo sudėtyje turi Lietuvos rinktinės žaidėją. M.Kuzminskas įrašė pirmąją pergalę ir pakėlė komandą turnyro lentelėje“.

„M.Kuzminskas parodė kelią“, – jau antraštėje savo skaitytojams pranešė Madrido dienraščio „Marca“ interneto svetainė.

M.Kuzminskas ypač pasižymėjo per lemiamą „Unicaja“ spurtą trečiajame kėlinyje. Šeimininkai 22-ąją min. dar atsiliko 36:37, bet 27-ąją jau buvo priekyje 55:41. Paskutinius 7 šio spurto taškus pelnė M.Kuzminskas.

Tiesa, Malagos ekipos treneris Joanas Plaza nenorėjo per daug girti geriausio rungtynių žaidėjo ir siūlė palaukti: „Pamatysime, ar M.Kuzminskas sugebės likti tokiame lygyje. Dar tik sezono pradžia, todėl anksti daryti išvadas. Visai mūsų komandai reikia laiko“.

Tačiau „Diario Sur“ laukti nenorėjo. „M.Kuzminskas yra svajonių žaidėjas Malagos ekipai, kurioje žaidžia trečią sezoną. Jis po puikaus Europos čempionato nori parodyti visus savo sugebėjimus. Kitąmet jo sutartis baigsis ir jį neabejotinai norės nuvilioti daugelio klubų sporto direktoriai“, – lietuviui žadėdamas puikų sezoną rašė „Diario Sur“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.