EUROLYGA 2023

Snaiperis M.Runkauskas dar vis derina taikiklį

Marius Runkauskas yra pataikęs ir po dešimt tritaškių per rungtynes, tačiau šiemet „Lietuvos rytą“ papildęs patyręs snaiperis kol kas neranda savęs Vilniaus komandoje, nors vasarą turėjo progos tobulėti ir rinktinės treniruočių stovyklose.

Taiklia ranka garsėjantis M.Runkauskas (dešinėje) dar nerado savo žaidimo.
Taiklia ranka garsėjantis M.Runkauskas (dešinėje) dar nerado savo žaidimo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2015, 7:08 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:02 PM

Retas krepšininkas gali pasigirti, kad yra laimėjęs daugiau nei vieną tritaškių konkursą, bet M.Runkauskas savo kolekcijoje turi jau keturis žvaigždžių renginių trofėjus.

29 metų 189 cm ūgio atakuojantysis gynėjas neturėjo lygių ne tik LKL snaiperių konkursuose 2008, 2013, 2014 metais, bet ir šiemet pavasarį Rumunijos lygoje.

Vilniuje kol kas nežiba

Po sėkmingo sezono Ploješčio „Asesoft“ komandoje klaipėdietis su malonumu grįžo į Lietuvą ir apsivilko „Lietuvos ryto“ marškinėlius, tačiau čia jam tenka įrodinėti savo vertę iš naujo.

Vilniečiai įspūdingai pradėjo sezoną ir iškovojo 12 pergalių iš eilės, kol antradienį juos „Siemens“ arenoje sustabdė Stambulo „Besiktas“, bet M.Runkauskas kol kas nesužibėjo.

Pirmajame Europos taurės mače snaiperis aikštėje praleido vos 5 min., per jas prametė tritaškį ir trenerio Marcelo Nicolos buvo pasodintas ant suolo.

LKL čempionate M.Runkauskas žaidė trejas rungtynes, per kurias iš viso pelnė 10 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. Mačą su Panevėžio „Lietkabeliu“ jam teko praleisti dėl karščiavimo.

Reikia tobulinti gynybą

Pats krepšininkas supranta, kad daugiau laiko ir trenerio pasitikėjimo įgaus tik sunkiu darbu treniruotėse, kur daugiausia dėmesio jam reikia skirti gynybai tobulinti.

„Tritaškiai ir prasiveržimai yra mano žaidimo privalumai, bet labiausiai noriu pagerinti gynybą. Tai visada būdavo mano silpniausia vieta“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė M.Runkauskas.

Klaipėdiškis džiaugėsi, kad Vilniuje turi progą rungtyniauti vienoje komandoje su savo geru bičiuliu Deividu Gailiumi, kurį pažįsta nuo sporto mokyklos laikų.

„Komanda draugiška, visi per treniruotes stengiasi ir daug dirba. Manau, mūsų stiprybė šį sezoną bus geras komandinis žaidimas. Juk visi žaidėjai, išskyrus vieną, yra lietuviai, todėl turėtume rasti bendrą kalbą, – vylėsi snaiperis. – Aš geriausiai pažįstu D.Gailių, su kuriuo esame geri draugai nuo jaunystės.

Smagu su juo žaisti vienoje komandoje. Anksčiau kartu atstovavome „Neptūnui“, o šis sezonas bus penktasis tame pačiame klube.“

M.Runkauskas prisipažino, kad apsiprasti Vilniuje jam prireikė laiko, o viena tokių galimybių buvo budėjimas rugsėjo 1-ąją prie sankryžų dalyvaujant eismo saugumo akcijoje.

„Turiu sūnų Gediminą, jam ketveri ir jis jau žino, kad priėjus gatvę reikia pasižiūrėti, ar nėra mašinų, ir tik tada eiti.

Pastaruosius metus jis puikiai jaučiasi gatvėje – žino, kad juokauti negalima“, – pasakojo krepšininkas.

Rinktinėje – nauja patirtis

Vasarą M.Runkauskas beveik neturėjo kada ilsėtis – sugrįžęs iš Rumunijos gavo kvietimą į Lietuvos rinktinės stovyklą, kur plušėjo kelias savaites, nors į galutinį dvyliktuką ir nepateko.

„Labai džiaugiausi, kad buvau pakviestas į rinktinės stovyklą ir ten turėjau galimybę pasportuoti. Galėjau pamatyti, kas ir kaip, įgyti naujos patirties dirbdamas su rinktinės kandidatais, pajusti, ką reiškia treniruotis nacionalinėje komandoje.

Nusivylimo tikrai nejutau – man tai buvo labai gera vasara. Buvau įgavęs neblogą sportinę formą, todėl man buvo lengva įsitraukti į „Lietuvos ryto“ treniruotes“, – pasakojo krepšininkas. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.