EUROLYGA 2023

M.Nicolos džiaugsmas – į rikiuotę grįžę „Lietuvos ryto“ žaidėjai

Pergalė 62 taškų skirtumu prieš beviltiškai atrodantį Kėdainių „Nevėžį“ (116:54) gerai nuteikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerį Marcelo Nicolą. Argentinietis labiausiai džiaugėsi ne rekordiniu šį LKL sezoną skirtumu, o atsigavusiais žaidėjais, kuriems sezono pradžia nesiklostė gerai.

M.Nicola liko patenkintas komandos žaidimu.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola liko patenkintas komandos žaidimu.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Cvirka neturėjo kuo džiaugtis.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Cvirka neturėjo kuo džiaugtis.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Gudaitis pelnė 25 taškus.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Gudaitis pelnė 25 taškus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-10-17 19:40, atnaujinta 2017-10-09 11:40

„Nuo pirmųjų minučių žaidėme teisinga kryptimi. Ir taip rungtyniavome visas 40 minučių, – sakė M.Nicola. – Kiekvienas žaidėjas dėjo visas pastangas.

Turime daug krepšininkų, galime laisvai juos kaitalioti, bet visi žaidė maksimaliai. Padarėme gerą darbą, bet reikia toliau tobulėti ir gerinti žaidimą, šlifuoti detales. Dabar laukia svarbios Europos taurės rungtynės Vengrijoje.“

Treneris pripažino, kad jį labai džiugino Mariaus Runkausko tritaškiai – pirmieji snaiperiui šį sezoną oficialiose rungtynėse.

„Kai kurie vaikinai nuo sezono pradžios buvo sunkioje situacijoje. Dėl to esu laimingas, kad jis pagaliau pataikė, nes Mariaus žaidimas strigo, – kalbėjo M.Nicola. – Tai suteiks jam daugiau pasitikėjimo. Tai labai svarbu ir jam, ir visai komandai.

Keli mūsų žaidėjai dėl įvairių priežasčių nežaidė kurį laiką, o dabar pasirodė labai gerai,. Ypač gerai rungtyniavo Artūras Gudaitis, kuris buvo susižeidęs pirštą. Atgijo Deividas Gailius, taip pat Julius Jucikas.

Žygimantas Janavičius irgi stengėsi. Jis dar nėra visai pasveikęs, bet būdamas aikštėje pasirodė gerai.“

„Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka po triuškinamo pralaimėjimo neturėjo kuo pasidžiaugti, bet vylėsi, kad kituose mačuose jo auklėtiniai žais kitaip.

„Mums rungtynės suklostė blogai nuo pat pradžių. Aš žaidėjams sakiau, kad „Lietuvos rytas“ bus labai susikaupęs, nes pralaimėtos pirmosios Europos taurės rungtynes. Norėjome pasipriešinti, nes niekas nepavyko nei puolant, nei ginantis. Viskas prasidėjo nuo klaidų. Kai per 20 sekundžių praleidžiame šešis taškus, nėra ko kalbėti apie žaidimą“, – sakė „Nevėžio“ treneris.

Jis liko patenkintas komandos naujoko debiutu: „Mindaugas Kupšas ateityje bus svarbus žaidėjas, bet kol kas tik pora treniruočių turėjome. Per tiek laiko pritapti neįmanoma, bet matyti, kad jis gali žaisti. Žinau, kur galiu juo pasinaudoti, todėl manau, kad ateityje tai bus svarbus žaidėjas.“

„Nevėžio“ strategas nemano, kad jo komanda yra tokia beviltiška, kaip atrodė šįkart.

„Po tokių rungtynių galima galvoti, kad viskas blogai. Bet ne pirmą kartą taip. Esu su komanda pralaimėjęs dideliu skirtumu ne kartą, bet kitose rungtynėse žaidėjai pasirodo visai kitaip“, – teigė R.Cvirka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.