EUROLYGA 2023

G. Krapikas nori išvengti M. Kalniečio ir R. Seibučio kritimo

G.Krapikas stengiasi išnaudoti dar nuo rinktinės žaidimo gerą formą pasiekusius krepšininkus.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas stengiasi išnaudoti dar nuo rinktinės žaidimo gerą formą pasiekusius krepšininkus.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2015, 8:10 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 8:44 AM

Gintaras Krapikas jau planuoja ateityje leisti ilgiau ant suolo pasėdėti Mantui Kalniečiui ir Renaldui Seibučiui, bet dar nori išnaudoti per Europos čempionatą gerą fizinį pasirengimą įgijusius Kauno „Žalgirio“ naujokus. Sekmadienį „Žalgiris“ tik per paskutines dvi minutes išvykoje palaužė Utenos „Juventus“ krepšininkus ir šventė pergalę 83:65. Antano Sireikos auklėtiniai šiose rungtynėse buvo ir išsiveržę į priekį bei suteikė sirgaliams minčių apie pergalę.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Turime sezono tikslus ir negalime žiūrėti į savo tvarkaraštį ir tas sąlygas, – sakė dar penktadienį sunkia pergale Eurolygos sezoną pradėjęs G.Krapikas. – Turime surasti jėgų ir užsidegimo, energijos, nors tik šeštadienį vakare grįžome iš Lenkijos. Neturėjome sekmadienį galimybės treniruotis, nes mačą žaidėme anksti. Bet vyrams sakiau, kad čia lengva nebus. Sakiau, kad dėtume pastangas ir rungtynių pabaigoje varžovus palenksime. Taip ir atsitiko.“

G.Krapikas teigė, kad A.Sireikos komandai buvo lengviau, nes ant „Juventus“ pečių negulė favoritų svoris.

„Jie žaidė laisvai, nes nejautė spaudimo. Dėl to mačas ir nebuvo lengvas. Be to, būtų naivu tikėtis, kad nuolat keisdami žaidėjus čia dominuotume, bet padarėme tai, ką reikėjo. Dabar žiūrime į priekį“, – sakė G.Krapikas.

Sirgaliai ir per Eurolygos ir per sekmadienio LKL rungtynes akylai žiūrėjo į M.Kalnietį. Įžaidėjas rungtyniavo daug, bet taškais Utenoje pasigirti negalėjo (5 taškai ir 6 rez. perd. per 27 min.).

„Dabar dar nėra tas momentas, kuomet rinktinės krepšininkai būtų „pasėdę“. Praėjus trumpam laikui po čempionato jie dar yra formoje ir nori žaisti. Aš ne aklai M.Kalniečiui ir R.Seibučiui duodu pažaisti. Pats paklausiu jų apie savijautą ir matau atsidavimą per treniruotes. Jie jėgų turi. Bet kai bus lengvesni mačai ir galėsime daugiau keisti, mažinsime jų minutes. Tada ir treniruosimės su jais kitaip, kad kuo ilgiau juos išlaikytume. Kažkada turės ateiti kritimas, todėl mėginsime to išvengti. Matome, kad per sunkius mačus patys vyrai nori žaisti ir aš leidžiu tai daryti“, – kalbėjo G.Krapikas.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui po M.Linkevičiaus tritaškio „Juventus“ dar atsiliko vos 62:63. A.Sireika teigė, kad paskutinėje atkarpoje suveikė ir susižaidimo faktorius.

„Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ – labai pajėgi komanda, todėl mus baudė už mini klaidas. Šiek tiek atsipalaidavo, nepajautė, žingsnį ne ten žengė ir iškart buvome nubausti. Gaila, bet rezultatas – logiškas“, – kalbėjo A.Sireika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas