EUROLYGA 2023

M. Krzyzewski planas: olimpinis auksas ir „sudie“ JAV rinktinei

JAV krepšinio rinktinės treneris Mike'as Krzyzewski nutarė atsisveikinti su komanda. 68 metų krepšinio specialistas „sudie“ rinktinei turėtų tarti iškart po 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynių, kur jis su JAV krepšininkas ir vėl bus favoritai iškovoti auksą.

M.Krzyzewski su JAV rinktine planuoja atsisveikinti po Rio žaidynių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Krzyzewski su JAV rinktine planuoja atsisveikinti po Rio žaidynių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 4:27 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 3:22 AM

„Manau, kad atėjo laikas judėti į priekį. Tikiuosi, kad visus reikalus Rio sutvarkysime gerai“, – sakė JAV rinktinėje nuo 1979 metų dirbantis treneris.

M.Krzyzewski per tą laiką spėjo dirbti ir asistentu, ir specialiuoju asistentu. Paskutinioji jo serija su JAV rinktine tęsiasi nuo 2006 metų.

M.Krzyzewski su JAV rinktine yra laimėję 2008 ir 2012 metų olimpinius aukos medalius. Strategas su amerikiečiais laimėjo 2010 ir 2014 metų pasaulio čempionatus.

Jis taip pat dirba „Duke Blue Devils“ krepšinio komandos treneriu. Su universiteto krepšininkais jis penkis kartus laimėjo NCAA turnyrą. Tarp jų – ir 2015 metų trofėjus.

Prieš Rio de Žaneiro žaidynes M.Krzyzewski neturės visiems įprastos pasirengimo stovyklos. JAV rinktinės strategas nutarė nekviesti kandidatų, o iškart į stovyklą surinkti aiškų dvyliktuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.