EUROLYGA 2023

Vytautas pritapo „Vytauto“ ekipoje

Vytautui Šulskiui naujasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidėjo taip pat gerai, kaip ir jo naujajai komandai – Prienų-Birštono „Vytautui“. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai lipa ant kulnų favoritų ekipoms. Prabėgus penkiems LKL turams V.Šulskis yra naudingiausias Lietuvos pirmenybių žaidėjas, per rungtynes renkantis po 21,4 naudingumo balo.

Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos puolėjas V.Šulskis šiuo metu yra naudingiausias LKL čempionato žaidėjas.<br>M.Kulbio nuotr.
Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos puolėjas V.Šulskis šiuo metu yra naudingiausias LKL čempionato žaidėjas.<br>M.Kulbio nuotr.
Mače su „Nevėžiu“ 28 taškus pelnęs „Lietuvos ryto“ puolėjas A.Gudaitis išrinktas geriausiu savaitės žaidėju.<br>G.Šiupario nuotr.
Mače su „Nevėžiu“ 28 taškus pelnęs „Lietuvos ryto“ puolėjas A.Gudaitis išrinktas geriausiu savaitės žaidėju.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2015-10-20 11:41, atnaujinta 2017-10-08 23:53

27 metų dvimetrinis puolėjas per rungtynes pelno po 15,8 taško, rezultatyvumu nusileisdamas tik Brandonui Woodui („Lietkabelis) ir Saahui Nimley („Nevėžis“).

Rezultatyviausių LKL žaidėjų dešimtuke yra dar keturi „Vytauto“ žaidėjai (Šarūnas Vasiliauskas, Gytis Sirutavičius, Vilmantas Dilys ir Laimonas Kisielius), bet tik V.Šulskis krepšį atakuoja taip taikliai – 79 proc. dvitaškių, 43 proc. tritaškių.

Sekmadienį Klaipėdoje V.Šulskis pataikė visus metimus ir pelnęs 15 taškų padėjo „Vytauto“ ekipai 87:82 nugalėti „Neptūną“.

Po šios pergalės Virginijaus Šeškaus treniruojami Prienų-Birštono krepšininkai, turėdami 4 pergales, įsitvirtino trečiojoje LKL vietoje, į priekį praleidę tiktai Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir Kauno „Žalgirį“.

LKL milžinai savaitgalį iškovojo po penktąją pergalę: vilniečiai namie net 62 taškų skirtumu ištaškė Kėdainių „Nevėžį“ 116:54, o kauniečiai Utenoje tik mačo pabaigoje palaužė „Juventus“ pasipriešinimą 83:65.

– Kas lėmė, kad sezonas prasidėjo taip sklandžiai abiem Vytautams – ir jums, ir komandai? – „Lietuvos rytas“ paklausė V.Šulskio.

– Sezono pradžia – gera, bet nelengva. Buvo sudėtingų rungtynių, bet mums padeda gera atmosfera komandoje. Pas mus nėra savanaudžių, kurie vieni vaikytųsi taškų. Žaidžiame komandiškai ir kovingai.

Viename mače patempia į priekį vienas žaidėjas, antrame – kitas. Manau, kad varžovams sunku ruoštis prieš mus žaisti, nes negali išskirti vieno, kurį būtina sustabdyti. Bet kuris iš mūsų gali iššauti – tai mūsų komandos stiprybė.

– Po trijų sezonų „Šiauliuose“ persikėlėte į Prienus, čia jūsų rodikliai šoktelėjo dar aukščiau. Kaip taip greitai pritapote prie naujos ekipos?

– Praėjęs sezonas buvo vienas geresnių mano karjeroje: su „Šiauliais“ žaidėme FIBA Iššūkio taurės varžybose, man neblogai sekėsi, bet vasarą dar intensyviau rengiausi naujam čempionatui. Regis, trenerio V.Šeškaus schemos tinka mano žaidimo braižui. Jis leidžia daug žaisti. Kiekvienas gauname pasireikšti. Kol kas esu labai patenkintas.

– Esate vilnietis, o grįžęs po studijų JAV prieš trejus metus buvote sudaręs sutartį su Kauno „Žalgiriu“. Nors ten neteko pažaisti, ką manote apie savo galimybes vieną dieną rungtyniauti viename geriausių LKL klubų?

– Tada vos pasirašęs sutartį buvau paskolintas Prienų ekipai.  Nespėjau sudalyvauti nė vienoje „Žalgirio“ treniruotėje, nemačiau ir Vladimiro Romanovo, kuris tuomet mėgino privilioti visus jaunus ir perspektyvius žaidėjus.

Žinoma, kiekvienas svajoja žaisti elitinėse Lietuvos komandose. Bet apie tai daug nemąstau.  Gyvenu šia diena ir kol kas sekasi neblogai.

– Esate Vytautas, žaidžiantis „Vytauto“ komandoje. Ar pasitaiko pokštų šia tema?

– Komandos draugai kartais tvirtina, kad savo vardu komandą pasivadinau. (Šypsosi.) Prienų arenos komentatorius per namų rungtynes bando įaudrinti žiūrovus šaukdamas „Vytautas“, o po to juokauja, kad taip labiau skatina mane, o ne sirgalius.

Kai dar žaidžiau Šiauliuose, komandos legionierius Papa Dia išvydo „Vytauto“ reklamą per LKL varžybas. Jis atkreipė dėmesį ir sako: „Žiūrėk, pavadinimas kaip tavo vardas.“ Atsakiau, kad ši bendrovė priklauso mano tėvui.

P.Dia išpūtė akis ir sako: „Tu turbūt esi labai turtingas.“ Atsakiau, kad „taip, esu nepaprastai turtingas“. Paskui abu smagiai iš to pasijuokėme.

– Kalbama, kad komandos draugai jus mėgsta dėl gebėjimo juokauti, lengvo bendravimo ir paprastumo. O kokio charakterio esate aikštėje?

– Esu teigiamas. Kad ir kaip klostytųsi rungtynės, stengiuosi paraginti, palaikyti komandos draugus. Nemėgstu rėkauti ar bartis. Siekiu dalytis teigiama energija.

– Jūsų širdies draugė – Lietuvos moterų rinktinės ir Minsko „Cmoki“ gynėja Gabrielė Gutkauskaitė. Ar krepšinis yra dažna jūsų pokalbių tema?

– Gabrielė yra mano didžiausia sirgalė. Gaunu ir kritikos strėlių, ir padrąsinimų. Man smagu, kad ji yra tos pačios srities specialistė ir taip gerai mane supranta. Gabrielė stebi visas mano rungtynes internetu. Ir aš bandau sekti jos žaidimą, tačiau Baltarusija dar nėra tiek pažengusi krepšinio transliacijomis.

– Kaip manote, apie ką su Gabriele kalbėsitės pasibaigus sezonui – ką norėtumėte pasiekti su „Vytauto“ ekipa?

– Tai tik sezono pradžia, viskas dar prieš akis. Dar nesinori mėtytis skambiomis frazėmis. Bet mūsų komanda yra kovinga, tad ateitis „Vytautui“ turėtų būti šviesi.

LKL čempionato statistika

Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 65:83 (17:14, 16:20, 17:17, 15:32). E.Želionis 14, R.Alijevas 12, E.Dimša 11/ I.Vougioukas 15, R.Seibutis 13, P.Jankūnas 12, R.Javtokas ir O.Hanlanas po 11.

„Šiauliai“ – Alytaus „Dzūkija“ 71:60 (17:11, 13:15, 13:19, 28:15). P.Dambrauskas 14, D.Dzudzinskis 12, M.Scottas ir C.Ayersas po 10/M.Pauliukėnas, O.Mačernis ir A.Lopeta po 12.

Klaipėdos „Neptūnas“ – Prienų-Birštono „Vytautas“ 82:87 (27:18, 9:32, 20:20, 26:19). M.Mažeika 23, M.Girdžiūnas 21, D.Zavackas 12 (11 atk. kam.), J.Grantas 11/G.Sirutavičius 19, L.Kisielius 18, V.Šulskis 15, V.Dilys 12, Š.Vasiliauskas 11.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kėdainių „Nevėžis“ 116:54 (30:15, 31:16, 27:14, 28:9). A.Gudaitis 28, R.Giedraitis 14, D.Gailius, J.Jucikas ir A.Juškevičius po 13/S.Nimley 19, M.Kupšas 15, D.Gvezdauskas 10.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 64:86 (14:21, 19:23, 14:27, 17:15). A.Agofonovas 13, J.Tamulis 11, S.Babrauskas 10/B.Woodas 20, J.Love’as 13, A.Labuckas 12.

Rikiuotė: 1. „Lietuvos rytas“ – 5 pergalės ir 0 pralaimėjimų, 2. „Žalgiris“ – 5 ir 0, 3. „Vytautas“ – 4 ir 1, 4. „Neptūnas“ – 2 ir 3, 5. „Lietkabelis“ – 2 ir 3, 6. „Pieno žvaigždės“ – 2 ir 3, 7. „Juventus“ – 2 ir 3, 8. „Šiauliai“ – 1 ir 4, 9. „Dzūkija“ – 1 ir 4, 10. „Nevėžis“ – 1 ir 4.

Artimiausios rungtynės. Spalio 21 d. „Šiauliai“ – „Juventus“, spalio 24 d. „Juventus“ – „Vytautas“, „Nevėžis“ – „Dzūkija“, „Pieno žvaigždės“ – „Šiauliai“; spalio 25 d. „Lietkabelis“ – „Neptūnas“, „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“.

„Žalgirio“ autobusui – bauda

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį po pergalės svečiuose 83:65 prieš Utenos „Juventus“ krepšininkus užtruko ilgiau, nei tikėjosi. Po rungtynių Utenos policija nubaudė „Žalgirio“ autobuso vairuotoją.

„Demonstratyvus protokolo pildymas užtruko 45 minutes ir tiek laiko sutrumpino žalgiriečių poilsį“, – paskelbė „Žalgiris“.

Policija pirmadienio rytą pateikė paaiškinimą: „Į Uteną atvykęs „Žalgirio“ autobusas privažiavo prie pat įėjimo ir sustojo neleistinoje vietoje ant šaligatvio. Pareigūnai net kelis kartus perspėjo vairuotoją, kad jis patrauktų autobusą į šalia esančią aikštelę, kur visuomet statomi atvykstančių svečių komandų autobusai. Deja, vairuotojas nereagavo, šiurkščiai atsisakė tai daryti, todėl pareigūnams nebeliko nieko kita, kaip tik iškviesti kelių policijos ekipažą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.